Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ - ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

Πολλοί έχουν ακόμα και σήμερα την απορία γιατί άραγε διάλεξα το ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ σαν υπογραφή αυτής της στήλης;
Λοιπόν κατ΄αρχάς σκέφτηκα ότι το ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ θα λειτουργούσε σαν υπενθύμιση σε όλους αυτούς που αθετούν, παραβιάζουν, καπηλεύονται, ξεχνούν, αδιαφορούν, προσπερνούν πράγματα, και υποσχέσεις. (Αλλά αλήθεια ποιο αυτί ιδρώνει την σήμερον ημέρα ;). Μετά έγινε προσπάθεια να γραφτούν αυτά που κατά γενική ομολογία συζητιούνται στα καφενομάγαζα, τα απλά προβλήματα που κάνουν την ζωή μας δύσκολη, αυτά που όλα τα χείλη ξέρουν αλλά δυστυχώς πάντα και παντού………μόνο σιγανοψιθυρίζονται, αυτά που μας στεναχωρούν αλλά για κάποιο παράξενο τρόπο ηθελημένα τα αποφεύγουμε. Αυτά τα γνωστά που και σεις ξέρετε !!!!! Και αυτή η προσπάθεια μη νομίσετε ότι ίδρωσε κανένα αυτί !!! Όμως όπως γνωρίζεται πάντα μετράει η προσπάθεια και αφού αυτοί έτσι και αλλιώς θα αδιαφορούν χωρίς ίχνος ντροπής, είναι φυσιολογικό και εγώ να μην ντρέπομαι που απλά τους υπενθυμίζω τις μικρές υποχρεώσεις, τις πολλές παραλείψεις, αλλά και τις καθημερινές αφηρημάδες τους.
ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ λοιπόν έτσι απλά.

Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να ασχοληθώ με μερικούς από αυτούς τους γνωστούς – άγνωστους που η λέξη ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ είναι λίγη τους και η γαϊδουριά τους έχει φτάσει στα όρια του αίσχους της αηδίας αλλά και της ντροπής. Είναι για αυτούς που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, σαν ανήξεροι, και επιδεικτικά σιγοσφυρίζουν αδιάφορα, (κοινώς κάνουν την πάπια) προκαλώντας με τα ανεκδιήγητα πράγματα που κάνουν. Είναι για αυτούς που επιβαρύνουν την ήδη κακή κατάσταση της πόλης μας, ρυπαίνοντας, καταστρέφοντας, και γενικώς αδιαφορώντας πλήρως για την συνολική εικόνα της πόλης μας.
Επειδή αυτοί οι κάποιοι δεν κατανοούν ή καλύτερα αγνοούν ορισμένες λέξεις - κλειδιά, μια μικρή υπενθύμιση μάλλον θα τους έκανε καλό.
"Το πλήθος των ανθρώπων που κατοικούν μέσα σε τοπικά όρια συγκροτούν ένα οργανικό σύνολο που ονομάζεται κοινωνία". Και
"Η ευπρέπεια η καλή συμπεριφορά αλλά και η εντιμότητα μαζί με το ήθος κάνουν την ανθρωπιά. Λέξεις με νόημα που αυτοί οι γνωστοί- άγνωστοι αγνοούν".
ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ λοιπόν αυτοί που παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες συνεχίζουν να ρίχνουν τα λύματα τους μεταμεσονύχτια στον αγωγό των όμβριων.
ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ αυτοί που κατάντησαν όλες τις απόκρημνες ακτές μας τόπο απόρριψης των κάθε λογής μη αναγκαίο σιδερικό – ηλεκτρονικό- οικιακό απόβλητο τους.
ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ αυτοί που αδιαφορούν για την υγεία, το περιβάλλον και κάνουν τους χείμαρρους μας αγωγούς των εργοστασίων τους.
ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ αυτοί που τις υποχρεώσεις τους τις ονομάζουν ευθαρσώς Μέγιστες αδυναμίες.
ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ αυτοί αλλά
ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΑΙ και μεις που τους ανεχόμαστε, νομίζοντας ότι έτσι κάτι κερδίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: