Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΓΝΩΜΗ ΦΙΛΩΝ

Καποδίστριας ΙΙ και Κίσαμος επαρχία.

Ασφαλώς καλύτερη περίοδος για μεταρρυθμίσεις είναι, η περίοδος οικονομικής καχεξίας σε ένα κράτος, με προφανή ευεργετήματα για τον εκάστοτε κυβερνώντα σχηματισμό.
Εν πάση περιπτώσει, αν υπάρχει κάποια ουσία στα εξαγγελθέντα, αυτή είναι η διάσπαση της Επαρχίας Κισάμου, για να μη μιλήσουμε για τα του οίκου μας.
Το αυτονόητο της συνένωσης των τριών Δήμων, Κισάμου Ιναχωρίου και Μηθύμνης δεν αίρει την πίκρα της διάσπασης μιας πολιτισμικής, ιστορικής, θρησκευτικής και παραγωγικής ενότητας.
Και αλήθεια, ποιος θα είναι πλέον ο ιδιοπροσδιορισμός των κατοίκων των Δήμων Κολυμβαρίου και Βουκολιών;
Πρώην Κισαμίτες; Αρνητική φόρτιση σε ένα ιστορικό όνομα!
Πράγματι, υπάρχει μια γεωγραφική ιδιαιτερότητα, υπάρχει μια «ανηφόρα» η οποία όμως, γιατί να παράξει τέτοια αποτελέσματα;
Αν όμως τελικά δεν είναι εφικτή, χρήσιμη και αρεστή μια πενταπλή συνένωση, τουλάχιστον ας ενωθούν οι δύο τους. Ας γίνει ένας Δήμος (Βουκολιών και Κολυμβαρίου), που θα μπορούσε να φέρει το όνομα «Δήμος Ανατολικής Κισάμου».
Θα υπάρξει συνέχεια και συνέπεια και ένας νέος τόπος συνάντησης ανθρώπων προϊόντων και υπηρεσιών.
Γ. Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια: