Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ κ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΧΑΝΙΩΝ κ. ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥκ.ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΝ

Θα ήθελα να επικοινωνήσω με όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, με ολα τα μέλη τις μείζονος αντιπολίτευσης, με όλους και όλες τους κατοίκους του Δήμου Κισσάμου.
Κύριοι:
Πέρυσι το καλοκαίρι του 2023 υπήρξε μία σφόδρα αντιπαράθεση μεταξύ των κατοίκων της Χρυσοσκαλίτισσας για την έλλειψη υδρεύσινου νερού στην περιοχή, και έκανα κάποιο σχόλιο περί του προβλήματος και παράλληλα μία πρόταση και αναφέρθηκα στο υπόγειο ποταμό μεταξύ Κάμπου και Σφηνάρι, αλλά κανείς δεν πρόσεξε την πρόταση αυτή πάρα μόνο ο Γιάννης Παπαδάκης ( Σαν δε ντρέπεσαι) και έκανε ένα σχόλιο ότι πάρετε σοβαρά την πρόταση αυτή για το μέλλον. Επανέρχομαι Κύριοι μέσα σ αυτήν την μεγάλη λειψυδρία που ταλαιπωρεί τον Δήμο μας και τους κατοίκους του και όχι μόνο και να σας κάνω επίσημα πλέον τη πρόταση περί του αυτού ποταμού που αν τον αντλήσουν, με γεώτρηση βέβαια, θα υδρεύσει και αδρεύσει όλο τον Νόμο Χανίων δεν υπερβάλω. Συγκεκριμένα: Οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας που τωρα δεν ειναι εν ζωή, αλλά και όλοι οι μεταγενέστεροι κάτοικοι του Κάμπου μιλούσαν και μας έλεγαν πως μεταξύ Κάμπου και Σφηνάρι ειναι ένας υπόγειος ποταμός που όπως μαρτυρούσαν οι σφουγγαράδες που ερχόντουσαν από την Κάλυμνο και όχι μόνο πως σ αυτή την περιοχή δεν τους αφήνουν τα ρεύματα και τα παγωμένα νερά να πλησιάσουν, αλλά και ψαράδες το ίδιο ομολογούσαν. Σε κάποιο σημείο της περιοχής στην παραλία σε μια σχισμή πετάτε σαν ένα τσιγάρο περίπου εφάλμηρο νερό ανάλογα τα ρεύματα που επικρατούν εκείνη την ώρα, όπου πάνε τα ζώα και πίνουν νερό. Από την περιοχή γύλισμα του Κάμπου έως τα Πλατανάκια ρέουν ποσότητες κυβικών νερού στην θάλασσα. Κύριοι δώσετε το απαιτούμενο ενδιαφέρον ο χρόνος τρέχει και η έλλειψης νερού στο κόσμο  θα αυξάνεται, πάρετε σοβαρά την πρόταση αυτή αξιοποιήσετε την ευκαιρία αυτή,  θα σας δώσω ότι πληροφορίες θέλετε και να βοηθήσω στα σημεία που  είναι εκείνος ο ποταμός και όχι μόνο.  Γρηγορείτε ο χρόνος τρέχει....
Παπάς Νικόλας Κλωστράκης Εφημέριος Κάμπου

Την επόμενη πενταετία θα το ψάξουν γέροντα είναι φανερό πλέον ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι κάτοικοι των χωριών...μάλιστα έχουν βρει σε κάθε ένα από αυτά τα χωριά και κάποιον που τον χειραγωγούν και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Η περιοχή σας είχε μια από τις πρώτες μαζικές μεταναστεύσεις είναι γραμμένο στα βιβλίο Κάμπος Κεραμωτή και Αμυγδαλοκεφάλι και το πρόβλημα ήταν και τότε το νερό.... Η νυν δημοτική αρχή ενδιαφέρεται μόνο για παραλίες και δυστυχώς και εσείς και τα Λιβάδια δεν έχουν παραλίες για τρύγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: