Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Πριν από μερικές εβδομάδες πρότεινα την άμεση συγκρότηση μιας Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από αυτοδιοικητικούς αλλά και σημαντικές προσωπικότητες της Κισάμου, η οποία θα εργαστεί συγκροτημένα και μεθοδικά για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου. Σε επόμενη συνεδρίαση πρότεινα και συγκεκριμένα πρόσωπα που, κατά την κρίση μου, θα μπορούσαν να συμβάλλουν, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, με την ένταξή τους στην Επιτροπή. Η απόφαση αυτή όμως, που, όπως προανέφερα, έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, ουδέποτε εφαρμόστηκε!
Στη συνέχεια, η Δημοτική Αρχή, παρατηρητής επί σειρά ετών της υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας... έσπευσε να αποφασίσει τη σύσταση μίας επταμελούς Δημοτικής Επιτροπής για το Κέντρο Υγείας, αποτελούμενη, σύμφωνα με την εισήγηση, από 3 Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου, 1 Δημοτικό Σύμβουλο από τις 4 παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, 1 υπάλληλο της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου, 1 ιδιώτη εμπειρογνώμωνα σε θέματα Κέντρων Υγείας και τον (εκάστοτε) Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κισάμου.
Τους επτά μήνες που είμαι δημοτική σύμβουλος έχω διαπιστώσει ότι ο Δήμος προχωρά πρόχειρα και αποσπασματικά, χωρίς πυξίδα, αλλά και χωρίς συγκροτημένο πλαίσιο διεκδίκησης, με βάση μία απολύτως αναγκαία ιεράρχηση των πολλών και σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κίσαμος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Υγείας.
Χωρίς, σε καμία περίπτωση, να υποβαθμίζω τη σημασία της συγκροτηθείσας Δημοτικής Επιτροπής και την ειλικρινή διάθεση προσφοράς των ανθρώπων που την αποτελούν, διαβλέπω ότι και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για μία απόφαση που είτε δεν θα εφαρμοστεί είτε δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. 
Εύχομαι να διαψευστώ...
Ελένη Τσατσαρωνάκη 
δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: