Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΙΝΑΧΩΡΙΟ

Μια ερώτηση έκανε ο φίλος Iakovos Sperelakis σχετικά με το τι συμβαίνει με τους μπλε κάδους στο Ιναχώριο.
- Μπορούν να μας ενημερώσουν τι κάνουν με τους κάδους ανακύκλωσης, γιατί στην Βάθη και πέριξ είδα το κανονικό απορριμματοφόρο να παίρνει και την ανακύκλωση ...και σε αυτό θα κάνουμε Μμμμμμ !!!!

Πάνω από χρόνο έχει να έλθει φίλε Ιάκωβε το τουτού της ανακύκλωσης στον δήμο Ιναχωρίου. Η αποκομιδή της ανακύκλωσης σταματάει στην σήραγγα. Ο λόγος είναι άγνωστος αλλά αν δεν πηγαίνει και του όμορου Δήμου προς Λαφονήσι, μάλλον η γαλάζια σημαία που χάσαμε αυτός θα ήταν ο λόγος. Από ανεπίσημες πληροφορίες το αυτοκίνητο του Δήμου μας τα μαζεύει όλα. Ανακύκλωση στον οικολογικό δήμο του Ιναχωρίου δεν υπάρχει... πάντως είμαι σίγουρος ότι η δημοτική αρχή και ο ειδικός σύμβουλος υπεύθυνος περιβαλλοντολόγος κάτι θα κάνει ώστε να γίνεται σωστά η αποκομιδή.
Οι μπλε κάδος ανακύκλωσης μάλλον ήταν στο μεταβατικό στάδιο και ο δήμος μας φαίνεται να αγνοεί τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό που θέτει ως προτεραιότητες τις φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες προϊόντων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Ο κ. ειδικός σύμβουλος μάλλον θα πρέπει να το ψάξει το γιατί... Γιατί και τα παιδιά των σχολείων του Ιναχωρίου θα μάθουν λάθος ...αν δεν έχουν ήδη μάθει. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: