Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Το άκουσα και αυτό και έχει πλάκα όχι γιατί ήταν δέσμευση αλλά επειδή ειπώθηκε πριν κάμποσες μέρες σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι η δημοτική μας αρχή είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τα πεζοδρόμια....και θα εφαρμόσει τον νόμο.
Να ξέρετε βέβαια ότι το πεζοδρόμιο με την παραλία δεν έχουν καμία διαφορά βάση Συντάγματος, και το ένα και το άλλο θεωρούνται κοινόχρηστοι χώροι, και χρειάζονται σχετικές άδειες για να τα χρησιμοποιήσεις. 
Στην κουβέντα λοιπόν που έγινε με φίλους ειπώθηκε από γνωστό δικηγόρο της περιοχής  ο νόμος λέει ότι ...
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνεται αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, είτε με σταθερές κατασκευές είτε με κινητά αντικείμενα, ο δήμος βάσει νόμου υποχρεούται να τα καθαιρεί και να τα απομακρύνει με συνεργεία ευθύνης του Δήμου.  
Εδώ λοιπόν ξεσπάσαμε στα γέλια γιατί κάποιος είπε ότι αυτός είναι και ο λόγος που η δημοτική μας αρχή ενώ "θέλει" να καθαρίσει τα πεζοδρόμια και να έχουν οι πολίτες και φιλοξενούμενοι μας ελεύθερη πρόσβαση και κυκλοφορία ... κολλάει ότι δεν έχει προσωπικό για να φτιάξει συνεργεία ώστε να ρίξει ή να απομακρύνει τις παράνομες κατασκευές.
- Η λύση είναι μία να ζητήσει από το κράτος κανένα κονδύλι για να φέρει τουλάχιστον αυτή του την υπόσχεση σε πέρας....είπε κάποιος άλλος.
Πάντως η συζήτηση δεν τελείωσε γιατί βρήκαμε πολλά κολλήματα όχι μόνο από την μεριά της δημοτικής αρχής αλλά και από δημότες που αντιτίθεται σε αυτό μιας και έχουν βολευτεί με αυτές τις ανοχές της δημοτικής μας αρχή και μια από αυτές είναι και η μάνα μου που δεν θέλει να τις βγάλουν τις 5 γλάστρες που έχει έξω από το σπίτι της....
Καλημέρα δίχως μπεεεεεεεεεε

Δεν υπάρχουν σχόλια: