Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΟΣ ΠΛΩΤΗΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Κλείνει 4 μήνες που έχει σπάσει ο φάρος στην βόρια μεριά του λιμανιού της Κισάμου με τους επαγγελματίες να διαμαρτύρονται για την παρατεταμμένη αδιαφορία της πολιτείας στην αντικατάστασή του.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΛΤΝ Χανίων, που ανήκει το λιμάνι μας υπάρχει μια διαδικασία για την αντικατάσταση του πoυ δεν έχει γίνει ολοκληρωθεί ακόμα....
Το λιμεναρχείο κανονικά ειδοποιεί την Δ/νση φάρων του ΓΕΝ. Αυτό βγάζει δελτίο μη σήμανσης και έρχεται και κάνει αυτοψία (η οποία δεν έχει γινει, ακόμα αλλά θα γίνει μετά και τις τελευταίες ενοχλήσεις απο το ΛΤΝΧ). Βέβαια εδώ μιλάμε για κατεστραμμένη βάση του φάρου (σαπισμένη) όμως τέτοιες όπως λέει ο πρόεδρος του ΛΤΝ Χανίων κ. Βιριράκης κατασκευάζονται μόνο στην Χαλκίδα, όπου ζητήσαν προσφορά για δύο βάσεις  (για κόκκινο και πράσινο φανό) και αφού περάσει το κόστος απο την Λιμενική Επιτροπή... παραγγέλλονται.
Τέλος, όπως γράψαμε και πριν λίγες μέρες για την ανάγκη να μπει φανός στο ναυάγιο του Δραπανιά φανός πάνω στο πλοίο μάλλον τα νέα ειναι καλά και σύντομα θα μπει πάνω στο ναυάγιο για να προειδοποιεί τα παραπλέοντα σκάφη το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: