Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ....

Τον Νοέμβριο του 2021 η είδηση που έπαιξε όσο καμία άλλη μετά και το τροχαίο που είχε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και αχρηστεύθηκε ήταν η παρακάτω.....
- Έπιασε τόπο η παρέμβαση του κ. Χρήστου Τσοντάκη, επιχειρηματία, ανεξάρτητου συμβούλου στο Επιμελητήριο Χανίων, προκειμένου να αποκτήσει -επιτέλους- ένα ασθενοφόρο της προκοπής το Κέντρο Υγείας Κισσάμου.
Ολόκληρη η πρώην επαρχία Κισσάμου αναγκαζόταν να περιμένει, για οποιοδήποτε περιστατικό, να φτάσει ασθενοφόρο από τα Χανιά.
Το πρόβλημα υπήρξε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και προς τιμήν του, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Δημήτρης Αγαπίου, με την συνδρομή και βοήθεια ενός βουλευτή, το όνομα του οποίου, όπως αναφέρει ο κ. Τσοντάκης  “δεν είναι της παρούσης να αναφερθεί”, βρέθηκε λύση.
Ασθενοφόρο από άλλη περιοχή της Ελλάδας, που ήταν εφεδρικό για το ΕΚΑΒ, βρέθηκε διαθέσιμο και χρειάστηκε κάποιες επισκευές, προκειμένου να περάσει ΚΤΕΟ και να είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες να κατέβει στην Κίσσαμο και να τεθεί στη διάθεση του Κέντρου Υγείας.

6 μήνες κράτησε και αυτό και χθες που χρειάστηκε όχι σε μια αλλά σε 3-4 περιπτώσεις πάλι η μεταφορά έγινε με "καρότσες" ή απο κάποιο ασθενοφόρο που ήρθε απο τα Χανιά μετά απο 1.30 ώρα. Δεν ξέρω αν δεν έχουμε καλούς οδηγούς στα ασθενοφόρα που αμφιβάλλω, δεν ξέρω αν ειναι τόσες οι μεταφορές σε ένα οδικό δίκτυο που ειναι για τα μπάζα και "ταλαιπωρούνται", αλλά σίγουρα η Κίσαμος δεν χρειάζεται ένα παλιό ασθενοφόρο, αλλά δυο καινούργια να πηγαινοέρχονται σε όλο το μήκος και πλάτος της επαρχίας εξυπηρετώντας και βοηθώντας κόσμο. Τόση αδιαφορία για τις ζωές μας δεν έχει ξαναγίνει.. Η πρώτη σε τουριστική κίνηση επαρχία της Κρήτης να μην έχει εδώ και χρόνια ασθενοφόρο και κάθε τόσο να διαμαρτυρόμαστε για τις παλιατζούρες που μας σπρώχνουν. Δεν πάμε καλά... 
Η χαρτούρα και τα καθημερινά τηλεφωνήματα των ανθρώπων του Κέντρου Υγείας δεν πιάνουν τόπο... φυσικά ούτε όπως φάνηκε και ο ανώνυμος βουλευτής μπόρεσε να μας φέρει κάτι καλό, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Τσοντάκη αλλά και του Γιώργου Καρτσωνάκη που μίλησε προσωπικά με τον υπουργό Υγείας το αποτέλεσμα ειναι ..αδιαφορία. Φαίνεται οτι δεν υπάρχουμε σε κάτι εδώ πλην υποσχέσεων... Δεν ξέρω αλλά καλό ειναι ο δήμος να δείξει λίγη πυγμή και να κάνει το αυτονόητο, όπως έκαναν και παλαιότερα, να καλέσει κόσμο έξω απο το Κέντρο Υγείας και να διαμαρτυρηθεί παρουσία και των βουλευτών... μπορεί έτσι να καταλάβουν.... υποχρέωση του ειναι να έχουμε πάντα ασθενοφόρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: