Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Πολλές φορές μιλάμε για αναπτυξιακή πολιτική ενός δήμου και συνέχεια πηγαίνει το μυαλό μας στην πόλη της Κισάμου, ξεχνώντας την ενδοχώρα, τα όμορφα χωριά του δήμου μας, που περιμένουν λίγο απο την προσοχή της δημοτικής αρχής. 
Τέτοιο χωριό είναι τα Καλουδιανά, ένα πέρασμα προς την πολυβραβευμένη παραλία του Λαφονησίου.
 Ένα χωριό γεμάτο ζωή, πολιτισμό και ενεργούς πολίτες, που θέλουν να παραμείνουν σε αυτό, με την επιλογή τους, να μην αφήσουν το χωριό τους να ρημάξει, όπως γίνεται συνήθως.
Νέοι άνθρωποι επένδυσαν χιλιάδες ευρώ, δημιουργώντας επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, περιμένοντας όμως και την βοήθεια της δημοτικής αρχής, που θα έπρεπε να την είχαν χωρίς να την ζητήσουν. Επιβάλλετε σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Τι ζητούν όλοι αυτοί; Μα το αυτονόητο, καθαριότητα, μια περιποιημένη χωροταξικά πλατεία, έναν χώρο πάρκινγκ για τους επισκέπτες και το σπουδαιότερο, την καθοδήγηση, ώστε να παραμείνουν στο χωριό τους.
Αντί αυτού, έχουμε μια άναρχη κατάσταση, με αυτοκίνητα παρκαρισμένα παντού!, με μια πλατεία που κανείς δεν ξέρει τι πρέπει και επιβάλετε να γίνει, γενικά ένα χάος. 
Αυτό θέλει μια δημοτική αρχή εν έτος 2022;
Αυτό θέλετε κ. Δήμαρχε ;
Ας κάνετε τον κόπο, να κανονίσετε μια συνάντηση εργασίας, με το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, τους επιχειρηματίες και τους δημότες του χωριού, ώστε να βρείτε μια ουσιαστική αλλά αναπτυξιακή λύση, θα ήταν ότι καλύτερο για όλους.
Μπορείτε να το πράξετε;
Γιάννης Βιολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: