Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στο μόνο μέρος που δεν έχει γίνει το παραμικρό για την διάβρωση των ακτών ειναι η Κίσαμος, γιατί όπως λένε οι ιθύνοντες εμείς δεν φοβόμαστε οτι θα μας "φάει" η θάλασσα. 
Φυσικά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και μάλιστα δεν ειναι λίγες οι φορές που τα τελευταία χρόνια η θάλασσα ανεβαίνει στο Τελωνείο ή έχει διαλύσει τις βάρκες στο μικρό ψαρολίμανο μας. Βέβαια τέτοια έργα όπως αυτό που βλέπουμε στην φωτο, του Φοίβου, παραλία Κολυμβαρίου, δεν πρόκειται να δούμε απο εδώ σύντομα γιατί δεν έχουμε τους κατάλληλους να τα διεκδικήσουν... Φανταστείτε ένα τέτοιο έργο στο Τελωνείο τι θα πρόσφερε στην ανάπτυξη της πόλης... φανταστείτε τι παραλίες θα δημιουργούσε και πως θα αναπτυσσόταν η περιοχή που σήμερα με τον πρώτο αέρα και ειδικά άμα ειναι βοριάς ερημώνει...
Φυσικά όλα αυτά θέλουν όραμα για να γίνουν και δεν "φυτρώνουν" απο μόνα τους... 
Καλό ειναι λοιπόν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και θα ασχοληθούν και στο μέλλον, να κάνουν ένα ταξιδάκι, όχι πολύ μακριά, ως τον όμορο Δήμο, για  να παίρνουν παραδείγματα ανάπτυξης.
Κι αν δεν θέλουν να αναπτύξουν το παραλιακό μέτωπο φοβούμενοι την ανάπτυξη του ας βάλλουν αυτούς τους κυματοθραύστες τουλάχιστον στην παραλία του Θεοχαράκειου... που κάθε τόσο βάζουν μηχανήματα για να καθαρίσουν τον δρόμο.
Ανατριχιάζω καθημερινά..... με την αδιαφορία μας.

Υ.Σ Τον Ιούνιο του 2021 αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης να  διαθέσει 36.046 ευρώ προκειμένου να εκπονηθεί η “Μελέτη έργου προστασίας ακτών Καστέλι Κισσάμου Π.Ε. Χανίων”....που φτάνει άραγε αυτή η μελέτη; Μπήκε στο χρονοντούλαπο ή ενσωματώθηκε με την κατεδάφιση των Νέων λυκείων;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: