Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γράφει στην σελίδα του ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  ...
- Αυτό και εάν είναι είδηση, κάποιοι "παραμύθιασαν" όσους τους αρέσει το παραμύθι, ότι θα φέρουν νερό από τον Ταυρωνίτη, για τον Πλάτανο και τώρα παίρνουν το νερό από εδώ προς το Κολυμβάρι.  Η δημοτική αρχή μας, τι έχει να πει; Ο ΤΟΕΒ κόλπου Κισσάμου; Γνώριζαν για αυτήν την ενέργεια; Θέλω να πιστεύω  όχι. 
Για να δούμε τώρα τι ενέργειες θα γίνουν;..
.

Για να καταλάβουν και αυτοί που δεν ξέρουν, ο Δήμος Πλατανιά θα πάρει το νερό απο τα Νοπήγεια για να το πάει στην παραλιακή ζώνη του Κολυμβαρίου εκεί που υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και υπάρχει έλλειψη νερού. Όταν κάποτε χώριζαν τον κόλπο Κισάμου και πατούσε πόδι ο όμορος δήμος, ήξεραν τον λόγο, απλά εμείς τότε μόλις είχαμε πέσει να "κοιμηθούμε" ικανοποιημένοι που μεγαλώσαμε λιγουλάκι τα στραλίκια μας προς νότια. 
Από τα ανήκουστα. 
Φυσικά κάποιοι στον Πλάτανο που δεν δέχτηκαν την λιμνοδεξαμενή, ούτε εδώ, ούτε εκεί, πιστεύοντας οτι θα τους φέρουν νερό απο τον Ταυρωνίτη (με φυσική ροή) τώρα μάλλον θα ξεροκαταπίνουν. Αυτά έχει η ζωή και φυσικά οι ευθύνες για ότι συμβαίνει εδώ είναι συλλογικές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: