Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού στη Κίσαμο
Ο Δήμαρχος Κισσάμου ευχαριστεί θερμά τον Βουλευτή Χανίων και Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του, αποδέχτηκε την πρόσκληση μας και πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην πόλη μας, προκειμένου να κάνει αυτοψία στους χώρους  υλοποίησης  δυο έργων ιδιαίτερης σημασίας για τον δήμο μας.
Α) ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ:  Προώθηση της ολοκλήρωσης κατασκευής  του κλειστού γυμναστηρίου στην θέση «Γλυκορίζια» το οποίο η νεολαία και οι δημότες μας το δικαιούνται ως μοναδικό χώρο άθλησης, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.
Β) ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΣΑΜΟΥ:  Υλοποίηση της απόφασης ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,  δυνατότητες για δημιουργία μαρίνας και υδατοδρόμιου στο λιμάνι «Καβονησίου» Κισάμου και επαναλειτουργία του καρνάγιου.
 Ενημερώθηκε ο υπουργός ότι υπάρχει προμελέτη και ΦΕΚ χωροθέτησης της μαρίνας. Ο Δήμος Κισάμου, είτε υλοποιηθεί η απόφαση για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, είτε μέσω του λιμενικού ταμείου  νομού Χανίων, είναι υπέρ της σύμπραξης με ιδιώτη (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή των αναφερθέντων έργων.
Ο Υπουργός αφού κατανόησε την αναγκαιότητα των παραπάνω έργων δεσμεύτηκε για: α) την άμεση υλοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου και  β) την εξέταση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για το λιμάνι Κισάμου και την προοπτική εξεύρεσης επενδυτών για κατασκευή μαρίνας και υδατοδρόμιου.
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: