Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ

Διέρρευσαν στοιχεία από τη μεγάλη έρευνα του Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου.
Μετά το Ακρωτήρι η Κίσαμος.....
H έρευνα που θα παρουσιαστεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης από τη διεπιστημονική ομάδα που συγκροτήθηκε από τον καθηγητή κ. Χρήστο Λιονή δείχνει ότι οι νεοπλασίες στην περιοχή μας τα τελευταία 20 χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα! Σχεδόν 30.000 θανάτους από κακοήθεις νεοπλασίες είχαμε την περίοδο 1992-2013- εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία τους αφορούσε άνδρες (60%) και λιγότερο γυναίκες (40%).
Όπως αναφέρονται στα στοιχεία που διέρρευσαν, παρά τις εξελίξεις στην επιστήμη και την ανακάλυψη νέων φαρμάκων, η θνησιμότητα και η νοσηρότητα από την καρκίνο στην Κρήτη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Σε επίπεδο πληθυσμού ανά 100.000 κατοίκους αγγίξαμε τις 500 περιπτώσεις καρκίνων.
Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνων καταγράφονται στους βόρειους, παραλιακούς και πιο πυκνοκατοικημένους δήμους (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χερσόνησος, Χανιά) αλλά και δυστυχώς στη Βιάννο όσον αφορά το γυναικείο πληθυσμό.
Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνων αφορούν τον πνεύμονα και τον προστάτη για τους άνδρες, αλλά και το σύνολο του πληθυσμού, τον καρκίνο του μαστού για τις γυναίκες, ενώ ψηλά είναι και ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Σημαντική αύξηση αυτά τα 22 χρόνια παρουσίασαν ο καρκίνος του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, οι λευχαιμίες και θυρεοειδής.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: