Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ ΣΤΑΘΑΚΗ

Κύριε Σταθάκη, καταρχήν χαίρομαι που μετά από τόσες επιστολές και σχόλια καταδεχτήκατε να γράψετε έστω κάτι, πιστεύω αυτό να είναι η αρχή ενός δημόσιου διαλόγου για να βγει ωφελημένος ο τόπος και πιο ενημερωμένοι οι πολίτες του.
Κύριε Σταθάκη με 3 υπάλληλους δεν ήταν υποστελεχωμένη η τεχνική υπηρεσία; Να απαντήσω εγώ, ήταν κύριε Σταθακη και τι έκανε η προηγούμενη Δημ. Αρχή για να λύση αυτό το θέμα; Άφησε 2 υπάλληλους να πάνε εκεί που επιθυμούσαν και σύναψε προγραμματική σύμβαση με την αντιπεριφερεια. Το αποτέλεσμα ήταν ο Δήμος να εξοικονομήσει χρήματα αφού δεν πλήρωνε 2 μισθούς και με την σύναψη της προγραμματικής να έχει επαρκέστατο αριθμό μηχανικών για να κάνει όποια μελέτη χρειάζεται συν ότι η μια μηχανικός που έφυγε και που είναι άριστος γνώστης τον θεμάτων της Κίσαμου να μπορεί να αξιοποιείτε από τον Δήμο χωρίς να πληρώνετε από αυτόν.
Κύριε Στάθακη λέτε ότι για ακόμα μια φορά εκτίθεμαι τι εννοείτε; Μήπως για αυτά που έχω γράψει για το παλιό και ΝΕΟ Στάδιο; Για τα δικαστήρια του Ελαφονήσου με όμορο δήμο; Για τις διαδικασίες και τις παφ -πουφ αναθέσεις του μπαρουτοκαπνισμένου Μπαλού; Για τα 1000 και 2000 κύματα που περνάει ο Βιολογικός που την τελευταία στιγμή ήρθε ο νους στη κεφάλι μας και γλιτώσαμε την απένταξη του έργου; Για τις μονοδρομήσεις που μόνο όλοι οι άλλοι φταίγανε και μετά από τόσο καιρό επιτέλους πραγματοποιήθηκαν; Για την οδό Σκαλίδη και για την παραλία; Που ενώ αποφασίσαμε να κλείνουμε κάποιες ώρες την Σκαλίδη εσείς κλείνατε και την Ομογενών Αμερικής (γιατί άραγε;) και στην παράλια πλήρωναν οι επιχειρηματίες για την καθαριότητα και τον φωτισμό; Για το ότι η πρωτεύουσα του Δήμου έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή που είχε τότε που ήσασταν αντιδήμαρχος από άποψη καθαριότητας και φωτισμού; Και τόσα μα τόσα αλλά που τώρα με την επικοινωνία που θα αποκτήσουμε θα μπορούμε να τα σχολιάσουμε και να βελτιωνόμαστε. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα προσέγγισης σας μετά το πρώτο και το καλωσόρισμα που σας έκανα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την στράτευση σας στην ΝΔ. Εύχομαι και το πρώτο και το δεύτερο βήμα να μην το κάνατε για μικροπολιτικά οφέλη και να είναι ουσιαστικά βήματα ούτως ώστε να ξεφύγετε από το τέλμα του πολίτικου σας ύφους που έχει να κάνει με αναποτελεσματικότητα απύθμενο θράσος και λαϊκισμό. Ελάτε λοιπόν στον κόσμο του ρεαλισμού και όλοι μαζί με αυτόν ως κριτήριο θα γίνετε ένας Δήμαρχος που θα φέρει θετικά αποτελέσματα και όχι όπως σήμερα που με ότι έχετε  ασχοληθεί εσείς και η δημοτική σας ομάδα καταφέρατε να έχουμε μόνο αρνητικά αποτελέσματα (δολωματικός ψεκασμός, αξιοποίηση των χρημάτων από την θεομηνία του ’13 και τόσα αλλά που θα τα λέμε και από δω και όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο). Εάν αποφασίσετε να μην αλλάξετε στρατηγική και δεν έρθετε στο δρόμο του ρεαλισμού θα σας συμβούλευα να μην κάνετε τίποτα γιατί τα αποτελέσματα της Δημοτικής ομάδας είναι γνωστά και δεν πιάνουν ούτε τη βάση.
Κύριε Σταθάκη ας έρθουμε και στο θέμα του Λυκείου ο κ. Μυλωνάκης και η Δημοτική μας ομάδα θεωρούμε ότι είναι μοναδική ευκαιρία να γίνουν άμεσα έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με εξασφαλισμένα χρήματα σε κωδικό που όλοι γνωρίζουμε ποιος έχει βγάλει με μελέτη που θα σας φτιάξουν χωρίς κανένα κόστος οι παραπάνω μηχανικοί και με αποπεράτωση του έργου πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα τα παιδιά μας τη νέα σχολική χρόνια να μπουν σε ένα αναβαθμισμένο και ασφαλέστερο κτήριο. Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να τρέχει παράλληλα μετά δικά σας μεγαλεπήβολα σχέδια που μακάρι να τα πραγματοποιήσετε αλλά έμενα μου θυμίζουν την υπόθεση του Σταδίου του κλειστού γυμναστηρίου και άλλων. Στο κάτω -κάτω μονός σας δηλώσατε στο Δημοτικό συμβούλιο ότι σε πέντε μήνες θα έχουμε στατική μελέτη και μονός δηλώσατε στο σχόλιο ότι η διαδικασία έχει πολύ δουλεία ακόμα, ως γνωστό στατική μελέτη σε μη αδειοδοτημένο κτήριο δεν γίνετε κύριε Σταθάκη.
Τελειώνοντας αυτή την επιστολή θέλω να τονίσω ότι η όποια αντιπαράθεση μας είναι αμιγώς πολιτική και έχει να κάνει με το καλό του τόπους μας, και φυσικά γνωρίζεται ότι σας σέβομαι και σαν άνθρωπο και σαν συγγενή, απλά πολιτικά κρίνοντας  θεωρώ εσάς και την δημοτικής αρχή ανεπαρκείς.
Μιχάλης Θεοδώρου  Θεοδωρογλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: