Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 365 μ.Χ

Με την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων, αναμένεται να ανέβει και η στάθμη της θάλασσας.
Σύμφωνα με έρευνα του Κλιματικού Κέντρου του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου του Πότσνταμ, αλλά και της Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, με την πάροδο των ετών, το νερό της θάλασσας θα πλημμυρίσει εκτάσεις που βρίσκονται κοντά στις ακτές.
Η Κρήτη αναμένεται να επηρεαστεί από τις μεγάλες αυτές αλλαγές, ακόμη και σε σημεία που μέχρι σήμερα δε φανταζόμαστε καν ότι θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν. ΠΗΓΗ

Μπείτε εδώ να δείτε ποια παραθαλάσσια οικόπεδα θα εξαφανιστούν από τον χάρτη. Μάλιστα είναι μιας πρώτη ευκαιρία να δούμε που ήταν η θάλασσα πριν από τον σεισμό του 365μ.Χ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά είναι πίπες της Νέας τάξης πραγμάτων, Ο πλανήτης δεν θα πάθει καμιά υπερθέρμανση
ο Πλανήτης θα ψυχθεί.

Όλα γίνονται για τους "ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ" φόρους.

Πέρυσι π.χ πνιγήκαμε στα νερά και αυτοί μίλαγαν για ...ΞΗΡΑΣΙΑ.
και τώρα εδώ ήδη κάποιοι άναψαν τις καμινάδες..και αυτοί μιλούν για ....ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ.

ταυτόχρονα κάποιοι μας μιλάνε για την ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ... και κάποιοι άλλοι για την ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ...

καλά πάμε...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

υποθέσεις....δίχως πίπες...και πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη..Δεν ξέρω αν παρακολουθεις γενικότερα αυτό του είδους τις ειδήσεις...
Υπάρχουν πολλά άρθρα που "τυχαίως" εκπορεύονται από U.S.A όπως στην προκείμενη περίπτωση εκ της
"Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ" που μιλάνε για ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ.
σου παραθέτω και άλλες "πίπες" όπως αυτή ( http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64284708 ) που "τυχαίως" εκπορεύονται από την παγκόσμια τράπεζα (Washington DC).

και "τυχαίως" αφορούν το μελλοντικό χρηματιστήριο Εκπομπών άνθρακα.

Τα συμπεράσματα δικά σου..

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αυτή η εφαρμογή που είναι μέσω Google δείχνει καθαρά αν ανεβάσουμε 7 μέτρα την στάθμη της θάλασσας στην γειτονιά μας που ήταν η Κίσαμος το 365 μ.Χ πριν τον σεισμό....και γιατί αυτοί που έχουν οικόπεδα κάτω από το κάστρο ένα μεγάλο μέρος του Μαύρου Μώλους δεν έχουν αρχαιότητες στα θεμέλια τους. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που το ανέβασα...