Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

Στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων απονεμήθηκε το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 ‘Περιβαλλοντικού Έργου’ Οργανισμών και Φορέων του
Δημοσίου για έργο «Εκτίμηση του κινδύνου ερημοποίησης σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στην Δυτ. Κρήτη». Η τελετή έγινε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και οργανώθηκε από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY . Στη τελετή παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικ. Ταγαράς, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ακαδημίας και της Επιστημονικής κοινότητας, των παραγωγικών φορέων καθώς και της πνευματικής και εθελοντικής κοινωνίας.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο για το Ινστιτούτο, ως πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, αφού ευχαρίστησα το ECOCITY, τόνισα ότι το βραβείο αποτελεί αναγνώριση του έργου του Ινστιτούτου για την προστασία του περιβάλλοντος και το αφιερώνω σε όλους τους συνεργάτες μου στο Ινστιτούτο, ζητώντας την ουσιαστική στήριξή του από την πολιτεία. Κλίνοντας κάλεσα όλους του παρευρισκόμενους να συμβάλλουν στην αποτροπή της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: