Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με το Πελασγούνι ή Αυλόστομος ή Φλογέρα ή ψάρι Τρομπέτα. 
Fistoularia commersonii

Στην ίδια οικογένεια με τη σακκοράφα και τους ιππόκαμπους αλλά μεγαλύτερο με μέσο μήκος 1,30μ. Είναι είδος που πέρασε στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ και τα τελευταία χρόνια κάνει, όλο και πιο συχνές εμφανίσεις στα Ελληνικά πελάγη.
Καταγραφές έχουν γίνει σε Κύπρο, Κρήτη, Δωδεκάνησα. 
Είναι ψάρι που κυνηγά τη λεία του - μικρά ψαράκια (ειδικά γαύρο) και
καλαμαράκια - σε μεσοπέλαγες ξέρες και βαθιά σε αμμώδη βυθούς. 
Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η απόληξη της ουράς του που θυμίζει μικρό μαστίγιο. Όσοι έχουν την τύχη να κολυμπήσουν πλάι σε ένα ζωντανό, θα ακούσουν τον χαρακτηριστικό ήχο που βγάζει. Είναι ακίνδυνο.

1 σχόλιο:

SKAROS είπε...

ειδικα στο καστελι ειναι γεματη η θαλασσα. εγω παντος που βουταω συνεχεια εχω δει παρα πολλα τετοια. ειναι οντος ακινδυνο οπως λενε διοτι επιασα ενα τετοιο και δεν μου εκανε τιποτα. το μονο εξαιρετικο του χαρακτηριστικο ειναι οτι οταν το βγαλεις απο το νερο οντος μουγγριζει οπως λενε.