Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ενίοτε όλοι έχουμε αναρωτηθεί τι ακριβώς συμβαίνει “μέσα” μας, όταν βλέπουμε ένα γνωστό ή άγνωστο πρόσωπο να πονά. Εύκολα διαπιστώνετε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αντιλαμβανόμαστε απλώς τις εκδηλώσεις χαράς ή λύπης των άλλων, αλλά έχουμε την δυνατότητα να βιώνουμε προσωπικά και σχεδόν σωματικά τέτοια αλλότρια συναισθήματα. Αυτή η μυστηριώδης ικανότητά μας αποκαλείται “ενσυναίσθηση”. Είναι η ικανότητα να βιώνει κανείς τα συναισθήματα του άλλου ή να μπαίνει μόνος του στη θέση κάποιου,.......
..... να μοιράζεται, έχει σχέση με την εσωτερική βαθιά εμπειρία του «συμμερίζομαι και κατανοώ» τη στιγμιαία ψυχολογική κατάσταση του άλλου, μια συναισθηματική ανταπόκριση για τον άλλον. Μέσα από τις δράσεις του συλλόγου μας αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ενσυναίσθηση, στηρίζοντας την προσπάθειά μας για την ενίσχυση και ανάδειξη του Κέντρου Υγείας της πόλης μας.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2013, η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία των Υπόγειων Ρευμάτων ήταν αξιοσημείωτη. Τα έσοδα αυτής διετέθησαν για την αγορά του φορητού μόνιτορ ασθενών S70, το οποίο πραγματοποιεί ανάλυση αρρυθμιών, ανάλυση ST segment και ψηφιακή οξυμετρία SpO2. Επειτα, την Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Απριλίου, καθώς και την Κυριακή 4 Μαΐου που πραγματοποιήθηκαν οι θεατρικές παραστάσεις “Το τηγάνι του Δήμιου”, η συλλογή Αναλώσιμων και Φαρμακευτικών ειδών ήταν επίσης μεγάλη. Την Τετάρτη 4 Ιουνίου αρκετοί συμπολίτες μας στήριξαν την Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε, ουσιαστικά, την ανάγκη συνανθρώπων μας για αίμα, όπως και από τη Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 6 Ιουνίου υπήρξε ανταπόκριση για την δωρεάν γυναικολογική εξέταση με Τεστ Παπανικολάου. Ζώντας σε μία εποχή κοινωνικής βαρβαρότητας όπως η σημερινή, που ο τυφλός οικονομικός ανταγωνισμός συμπορεύεται με τον ακραίο και ανερυθρίαστο εγωισμό, ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός ατόμων οδηγείται σε μία ναρκισσιστική ή πιο συγκεκριμένα, αυτιστική κωφότητα απέναντι στον πόνο και τα δεινά των συνανθρώπων μας. Ενισχύοντας την αλτρουιστική ενσυναίσθησή μας ίσως καταφέρουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον μας ως κοινωνικών πλασμάτων. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους που κάθε φορά, σε κάθε κάλεσμά μας, στηρίζετε τον σύλλογό μας, τους συνανθρώπους μας, μα πάνω απ’ όλα τον ίδιο σας τον εαυτό. 
Νεολαία Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: