Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΜΕΤΑΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ...

Μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για να ασκηθούν πιέσεις ώστε να αποτραπεί η τοξική απειλή για τη Μεσόγειο δημιουργείται μέσα από τη μετάθεση της επιχείρησης καταστροφής των χημικών της Συρίας προς το τέλος της χρονιάς ή ακόμα και τις αρχές του 2015. Η εξέλιξη αυτή είναι επακόλουθο της μη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων για τη μεταφορά και την καταστροφή των χημικών, καθώς η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία έχουν μεταφερθεί 1300 τόνοι χημικών ουσιών ποσοστό 92,8% του οπλοστασίου της Συρίας.
Η υπόλοιπη ποσότητα περίπου 100 τόνοι δεν έχει μεταφερθεί ακόμα στο λιμάνι της Λαττάκειας καθώς διεξάγονται μάχες ανάμεσα στο στρατό και στους αντικαθεστωτικούς στους οδικούς άξονες που οδηγούν από τους χώρους που είναι αποθηκευμένα τα χημικά στα παράλια της Μεσογείου.
Χαν. Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: