Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ....

....Ποιος άραγε φταίει που η αστυνομία κλείνει τα παραμάγαζα δεξιά και αριστερά στους τουριστικούς προορισμούς της γειτονιάς μας; Ο Εμπορικός σύλλογος Κισάμου ή οι επαγγελματίες που διαμαρτύρονται στον Εμπορικό ότι ανοίγουν πολλά κιόσκια που πουλάνε το καλύτερο προϊόν μας ..δίχως μέτρο και έλεγχο, αλλά και το σπουδαιότερο δίχως να καταβάλουν τις απαραίτητες εισφορές και φόρους στο κράτος;  
Αλήθεια όταν κλείνουν τις παράγκες τι χαρτί τους δείχνουν; Φυσικά όχι του Νέου Εμπορικού συλλόγου, αλλά της περιφέρειας η οποία έχει και την αρμοδιότητα!! Όχι τίποτα άλλο για να λέμε τα πράγματα με τ΄όνομα τους!!
Πάντως όπως έμαθα σήμερα υπήρχε συνάντηση στο Αστυνομικό σταθμό Κισάμου, των ανθρώπων που έχουν τα κιόσκια, του Νέου Εμπορικού με τον κ. Αννουσάκη και από τον δήμο παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και επόμενος δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης οι οποίοι έφτασαν με μια προσωρινή λύση που θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο!!
Πάντως ένα είναι το σίγουρο ανάμεσα σε όλους αυτούς τους παραγωγούς που πουλάνε καλά και γνήσια προϊόντα υπάρχουν και κάμποσοι που "βαπτίζουν" τα μέλια και τα ρακόμελα ελληνικά για κέρδος, αυτοί πρέπει να καταπολεμηθούν πρώτιστα από τους άλλους παραγωγούς, μιας και εκτός των άλλων δυσφημούν τα γνήσια ποιοτικά Κρητικά προϊόντα !!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τα πράγματα είναι πολύ απλά....και στα χέρια της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής....αρκεί να εφαρμοστεί ο Δημοτικός Κώδικας και οι λοιποί εφαρμοστικοί νόμοι που τον συνοδεύουν .....με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζονται θέσεις από τις οποίες μπορεί να γίνεται η πώληση τοπικών προϊόντων , αυτές προκύπτουν μετά από εισήγηση των συμβουλίων των Τοπικών - Δημοτικών Κοινοτήτων (μονομελή πολυμελή ) η οποία έχει προέλθει μετά από διαβούλευση με τους Δημότες των περιοχών τους , στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ....έχοντας την απόλυτη ευθύνη εφαρμογής των αποφάσεων του Δ.Σ. (για να μην ξεχνιόμαστε)προχωράει στην συλλογή των ορισμένων από τον νόμο "σύμφωνων γνωμών" (από Υγειονομικό - Εμπορικούς και Κλαδικούς Συλλόγους - Αστυνομίας κτλ)και αφού νομιμοποιήσει τις θέσεις ....προχωρά σε πλειοδοσία των θέσεων σε ΔΗΜΟΤΕΣ του Δήμου που πραγματικά ικανοποιούν τα κριτήρια του νόμου . Έτσι και οι Δημότες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα εξασφαλίζουν ένα επιπλέον εισόδημα , δίνουμε την προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα μας και διασφαλίζουμε την ποιότητα και την οικονομική τους συνέχεια , αποκτάει ο Δήμος ένα ικανοποιητικό - ανταποδοτικό εισόδημα (κάτι που δεν πρέπει να είναι και αυτοσκοπός του)και εξασφαλίζουμε την εξάλειψη του "τσαντιριού - παράγκας του λατρευτού Καραγκιόζη" που συναντάμε δεξιά και αριστερά των οδών που οδηγούν στους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Μας.
Η λύση πάντα υπάρχει , αρκεί να θέλουμε να την εφαρμόσουμε.
Γιατί αυτό που μας λείπει είναι η εφαρμογή του αυτονόητου !!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το ανυπότακτο Κούνενι Κισάμου.