Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ.
Για το σοβαρό θέμα της υπολειτουργίας του Τμήματος Βρεφονηπιοκόμων στο ΕΠΑΛ Κισάμου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, στην οποία εξετάστηκε το θέμα της έλλειψης καθηγητή για τη διδασκαλία του μαθήματος της Βρεφονηπιοκομίας, γεγονός που ισοδυναμεί με ουσιαστική κατάργηση του τμήματος.
Συγκεκριμένα στην τρίτη τάξη του ΕΠΑΛ Κισάμου, στο τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, δεν διδάσκεται κατ’ ουσία το βασικό μάθημα αυτής της ειδικότητας αφού σε σύνολο 23 ωρών που πρέπει να διδάσκονται οι μαθητές εβδομαδιαία, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, και όλο το πρώτο τρίμηνο, διδάχτηκαν 3 ώρες σε εβδομαδιαία βάση και αυτό όχι από την έναρξη του διδακτικού έτους αλλά από αρχές Οκτωβρίου. Στη συνέχεια προστέθηκαν 5 ώρες μετά το άνοιγμα των σχολείων από τις διακοπές των Χριστουγέννων και 2 ώρες υπερωρίες. Δηλαδή, σε σύνολο 23 ωρών εβδομαδιαία, οι μαθητές θα διδάσκονται από τώρα και στο εξής μόνο 10 ώρες και θα υπολείπονται ακόμη 13 ώρες. 
Εάν συνεχιστεί αυτή η τακτική, οι μαθητές αυτού του τμήματος, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς δεν θα λάβουν πτυχίο Βρεφονηπιοκόμου αφού δεν παρακολούθησαν τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία ώρες μαθημάτων.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δ/ντης του ΕΠΑΛ Κισάμου, Μπορμπουδάκης Ανδρέας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, Δέσποινα Γαβριηλίδου, εκπρόσωπος του 15/μελούς συμβουλίου του Σχολείου, το σύνολο των μαθητών της Γ΄ τάξης, αντιπροσωπία του Συλλόγου διδασκόντων του Σχολείου, ο Αντιδήμαρχος Κισάμου, υπεύθυνος σε θέματα παιδείας Μουντάκης Μιχάλης, και ο εκπρόσωπος της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κισαμου Σταθάκης Θεόδωρος. Απ όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη εκφράστηκε η αγωνία και η ανησυχία για την τύχη των μαθητών οι οποίοι επέλεξαν την ειδικότητα αυτή και τώρα κινδυνεύουν τελειώνοντας το σχολείο να μη λάβουν πτυχίο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική επαγγελματική τους εξέλιξη. Επίσης κοινή ήταν η διαπίστωση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση με τις ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες επιλογής.
Τις επόμενες ημέρες ,αποφασίστηκε η ανάληψη δράσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση του θέματος από κοινού με, Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, Δήμο Κισάμου και Σχολικό Συμβούλιο, με αποστολή εγγράφων στον Υπουργό Παιδείας, Βουλευτές και αρμόδιους φορείς, επίσκεψη στο Δ/ντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνέντευξη τύπου και αν απαιτηθεί, παράσταση στον Υπουργό Παιδείας.
Ο Αντιδήμαρχος Κισάμου 
Υπεύθυνος για θέματα παιδείας.
Μουντάκης Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: