Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Για την διαχείριση περιοχών Ελαφονήσου-Μπάλου
Κε Δ/ντα
Με αφορμή επιστολή πολιτών σε έγκριτη εφημερίδα των Χανίων θα ήθελα να υπενθυμίσω και να επισημάνω τα παρακάτω :
Η Κρήτη αποτελεί ίσως την σημαντικότερη περιοχή της Ευρώπης όσον αφορά την βιοποικιλότητα με πολλά ενδημικά και στενοενδημικά είδη με είδη και οικότοπους προτεραιότητας της οδηγίας 92/43 ΕΟΚ αλλά και πολλά είδη τα οποία ευρίσκονται στον κατάλογο των κινδυνευόντων απειλούμενων ειδών. Δηλαδή στον τομέα αυτό η Κρήτη και ειδικότερα η ΠΕ Χανίων πχ Φαράγγι Σαμαριάς, χερσόνησος Γραμβούσας (Μπάλος), το Ελαφονήσι, αποτελούν τις κορυφαίες περιοχές της Ευρώπης, εκτός των άλλων και από την άποψη του πλούτου της χλωρίδας και της πανίδας.
Δηλαδή έχομε στα χέρια μας ένα απόλυτο συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο ότι και να κάνουν οι ανταγωνιστές στον τουρισμό χώρες δεν μπορούν να τον έχουν.
Αντί να χρησιμοποιούμε το πλεονέκτημα αυτό εμείς το καταστρέφουμε, διαλύουμε και το εξαφανίζουμε. Για ποιο λόγο;
Μα για να αποκτήσουμε άμεσο και μεγάλο κέρδος αδιαφορώντας για το μέλλον. Αυτό είναι πολύ κακό και μεγάλο λάθος.
Γίνεται όμως εγκληματικό όταν αυτοί που παρανομούν διαλύουν και καταστρέφουν ή ανέχονται τις καταστροφές είναι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες όλων όσων περιγράφονται παραπάνω αλλά και στην επιστολή των πολιτών δηλ. Αρμόδιες Υπηρεσίες και Δήμος.
Η καταγγελία των πολιτών είναι συνέχεια δεκάδων αναφορών σχετικών με το θέμα που έχουν κάνει επιστημονικοί φορείς αλλά και ΜΜΕ.
Κε Δ/ντα
Αυτή η τακτική της Μονομετοχικής του Δήμου με την κάλυψη της Δημοτικής Αρχής είναι γνωστή. Πρώτα εξευτελίζουμε, διαφθείρουμε, καταστρέφουμε και μετά καλούμε τον ιδιώτη να μας σώσει επειδή το Δημόσιο δεν είναι επιχειρηματίας. Αυτό θέλουν να κάνουν σε Μπάλο-Ελαφονήσι. Αυτό έχουν κάνει ήδη στα Φαλάσαρνα.
Η πρακτική αυτή της Διοίκησης της Μονομετοχικής έχει ενυπόγραφα καταγγελθεί πολιτικά από εμάς στα πλαίσια των καθηκόντων μας και του όρκου μας και εντός Δημοτικού Συμβουλίου αφού διαπιστώσαμε  ότι η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει και καλύπτει όλα όσα γίνονται.
Το έχουμε, επίσης, καταγγείλει ενυπόγραφα στις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Ορισμένες εξ αυτών (Κτηματική, Δ/νση Υγείας) έχουν ενεργήσει σύννομα και με υπευθυνότητα. Άλλες σφυρίζουν αδιάφορα (κοινώς κάνουν την πάπια) και το μόνο που τις ενδιαφέρει μέσα από κάποια αλληλογραφία είναι να δείχνουν ότι ενεργούν αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα ή μεθοδεύουν τετελεσμένα.
Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το δασικό είδος κέδρος και αλμυρίκι και ο οικότοπος προτεραιότητας της οδηγίας 92/43 ΕΟΚ, (αμμοθίνες με κέδρους)  όπου επί πολλά χρόνια καταστρέφονται και κόβονται συστηματικά κυριολεκτικά ούτε ένας κέδρος δεν έχει μείνει που να μην έχουν κόψει ρίζες ή κλαδιά.
Ποιος άραγε έχει την ευθύνη για αυτό;
Σύντομα θα δούμε καμιά σύσκεψη των «αρμοδίων» η οποία όμως σκοπό θα έχει το κουκούλωμα των καταγγελιών ή και την μονιμοποίηση παράνομων πράξεων, όπως συνήθως γίνεται εδώ και χρόνια.
Εμείς είμαστε εδώ και θα βοηθήσουμε να αποκαλυφθούν τα στημένα παιχνίδια και να ανατραπεί η κατάσταση προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.
Για την Δημοτική ομάδα ο επικεφαλής
Κουκουράκης Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: