Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ

Ιδιαίτερα επικριτικός αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του Λαφονησίου από τους Δήμους εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης κ. Π. Γεωργακάκης. Ο βιολόγος τόνισε πολλές φορές πως κανείς δεν θέλει το Λαφονήσι κλειστή περιοχή συμπληρώνοντας παράλληλα πως «η διαχείρισή του θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο της νομιμότητας και όχι να φέρουμε τους νόμους στα μέτρα μας ή να τους εφαρμόσουμε τμηματικά».
Ο κ. Γεωργακάκης έκανε καταγγελίες για χρησιμοποίηση χωματουργικών μηχανημάτων για εργασίες πάνω στην ακτή και για ξερίζωμα δέντρων, για κατεδάφιση των αναλογίων, των πινάκων και των διαδρόμων που είχαν κατασκευαστεί με χρήματα προγράμματος της Ε.Ε.
«Είναι αυτός τρόπος διαχείρισης .....
......μιας περιοχής Natura, είναι αυτά σύννομα; Η διαχείριση τύπου Κουρουπητού θα έχει ως αποτέλεσμα να δεχθούμε και πρόστιμα τύπου Κουρουπητού, κάτι που εμάς μας προσβάλλει ως Έλληνες, εκτός του ότι θα πληρώσουμε από την τσέπη μας ως πολίτες το πρόστιμο. Έγιναν τόσα έργα στην περιοχή για την προστασία του περιβάλλοντος με διαδρόμους, σημάνσεις, αναλόγια και γίνεται ο 'Καλλικράτης' και μπαίνει η μπουλντόζα και τα κατεδαφίζει όλα ακόμα και το αναλόγιο που έχει τη νομοθεσία; Ετσι θα έρθουν οι ποιοτικοί τουρίστες; Μα αυτοί πηγαίνουν σε ανάλογες περιοχές Νatura στην Ευρώπη και βλέπουν τι διαχείριση γίνεται. Πηγαίνουν στο Αμπρούζο στην Ιταλία που είναι διαμάντι και καλή διαχείριση και οικονομική ανάπτυξη, το ίδιο και στη Δαδιά, ακόμα και στην Τανζανία είναι καλύτερη η διαχείριση», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα υπογράμμισε πως ακόμα και με 3.000 επισκέπτες καθημερινά η περιοχή μπορεί να διαχειριστεί περιβαλλοντικά σωστά προσφέροντας και οικονομική ανάπτυξη.
Από χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: