Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΙΣΑΜΙΤΕΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΝΙΩΤΙΚΕΣ* ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Σήμερα έγινε η αναγγελία της προέγκρισης δημοπράτησης ενός πολύ μεγάλου έργου το οποίο είναι το έργο οδοποιίας  παράκαμψης Τοπολίων. Η προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου αυτού ξεκίνησε το 2003 όταν εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης του έργου αυτού από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με Νομάρχη τον κ. Γεώργιο Κατσανεβάκη με το ποσό των 300.000 € περίπου. Η μελέτη προχώρησε σε επόμενο στάδιο  με έγκριση συμπληρωματικής χρηματοδότησης από το τότε Νομαρχιακό Συμβούλιο με Νομάρχη τον κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη και ποσό περίπου 650.000 €. Αυτή ήταν η αρχή υλοποίησης αυτού του μεγάλου έργου και όλοι γνωρίζουμε ότι : «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» θεωρώ ότι και οι δύο αυτοί Νομάρχες και τα συμβούλια τους έπαιξαν σημαντικότατο θετικό ρόλο για την προετοιμασία του εν λόγω έργου.
Χωρίς αυτέ τις  χρηματοδοτήσεις κανείς σήμερα δεν θα μπορούσε να μιλήσει για την υλοποίηση του έργου αυτού. Νομίζω ότι οφείλουμε να μην το ξεχνάμε.
Από το 2010 και μετά έγινε σημαντικότατη προσπάθεια ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών (πχ. Απαλλοτριώσεις) από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Με αυτό τον τρόπο φθάσαμε στο σημερινό προτελευταίο βήμα στην προσπάθεια να καταστεί δυνατόν να δημοπρατηθεί ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο στις διαδικασίες έργο.
Εύχομαι και ελπίζω στο τελευταίο βήμα το οποίο είναι η δημοπράτηση και η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου να μην υπάρξουν δυσκολίες και καθυστερήσεις διότι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ δηλ. μέχρι 31-12-2015.
Σε κάθε περίπτωση αξίζουν τα συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν και να θυμόμαστε ότι τα μεγάλα επιτεύγματα χρειάζονται πολύ προσπάθεια από πολλούς διαχρονικά. Εμείς οφείλουμε σε τέτοιες περιπτώσεις να θυμόμαστε και να τιμούμε.
Κων/νος Κουκουράκης
Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

*Αγώνας της Κρήτης

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου απέκρυψε το γεγονός ότι τον μεγάλο αγώνα για τη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση της μελέτης την έκανε ο Δήμος Ιναχωρίου από το 2001 μέχρι και το 2010 όπου εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη του έργου.
Την ίδια ώρα που οι όμοροι δήμοι κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Μυλωνακης να παρουσιάσει την αλληλογραφία που έκανε ο ίδιος μέχρι το 2011 προκειμένου να προωθηθεί το έργο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Καλά.........
Όλοι καταλάβαμε ότι η συνέντευξη τύπου δόθηκε από ανθρώπους που ουδεμιά προσπάθεια είχαν κάνει μέχρι το 2010 για το έργο αυτό.
Το να βγαίνουν τώρα και να το παρουσιάζουν σαν έργο δικό τους ε.....βλάκες δεν είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

όλα - όλα - όλα ο Κωστής !!!!
Εντάξει το εμπεδώσαμε !!!!!
Σίγουρα τον οραματίστηκε και το πάλεψε και το παλεύει και δεν θα ησυχάσει μέχρι να τον περάσει με το δικό του αμάξι!!!!!
Αλλά η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν ειπώθηκε σε όλο το εύρος της ????????
Η δημοτική σας αρχή έκανε και κάνει αγώνα να μην γίνει το έργο , βέβαια για τα δικά της μικροσυμφέροντα και επιδιώξεις , αλλά για να λέμε ΠΑΝΤΑ την αλήθεια , όχι στο σύνολο της , υπάρχουν και άνθρωποι που πραγματικά το παλεύουν και το θέλουν .
Ο έχων το ένα του μάτι στην Κίσσαμο.