Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ;


Κλινικά νεκρό είναι εδώ και μερικούς μήνες το πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα "Διαύγεια" του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από δύο περίπου χρόνια με στόχο να φέρει την πολυπόθητη διαφάνεια στο δημόσιο τομέα, μέσω της δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο σχεδόν όλων των αποφάσεων και κανονιστικών πράξεων των φορέων. 
Η διαπίστωση ότι το κύριο πρόβλημα του προγράμματος είναι τεχνικής φύσεως που μάλιστα -κατά τους ειδικούς- θα μπορούσε να ξεπερασθεί με πολύ μικρό κόστος, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις των κυβερνώντων.
Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίοι θα πρέπει τάχιστα να αποφασίσουν για την τύχη ενός πολύτιμου κατά κοινή ομολογία προγράμματος, που αυτή τη στιγμή είναι χρηστικά ανενεργό αλλά συνεχίζει να αφαιμάσσει τα δημόσια ταμεία, καθώς στρατιές δημοσίων υπαλλήλων εξακολουθούν να το ενημερώνουν αφιερώνοντάς του πολύτιμες εργατοώρες.
πηγή
Όσο για τον άλλο θεσμό την δημόσια διαβούλευση μας τελείωσε από πέρυσι...τότε που σταμάτησαν να κάνουν ..ΜΕΛΕΤΕΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: