Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ.....

Κατάληψη διαρκείας ετοιμάζει το Γενικό Λύκειο Κισάμου, ανοίγοντας τον χορό των καταλήψεων στην πόλη μας. Τι θα έμεναν τα παιδιά μας απ΄έξω;
Στα χέρια μου έπεσε λοιπόν, κατά λάθος, το χαρτί με τα αιτήματα τους....και μου έκανε πολύ εντύπωση πως θέλουν να μας πείσουν!!!
Πλέον μας οδηγούν σε άλλα διλήμματα εξ ίσου σοβαρά, αλλά ασυνήθιστα για την μικρή μας πόλη. Διαβάστε!
Ι. Τέλος η παραπαιδεία. Η ύπαρξη φροντιστηρίων έχει αντικαταστήσει τον θεσμό του σχολείου. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα φροντιστήρια, είτε στην ανούσια λειτουργία του σχολείου!
ΙΙ. Αρνούμαστε την διδασκαλία από ακατάλληλους να μεταδώσουν γνώσεις καθηγητές. Άμεση βελτίωση του ελέγχου καταλληλότητας των εκπαιδευτικών.
ΙΙΙ. Να συνεχιστεί η πρόσθετη διδακτική στήριξη...έχουμε Δωρεάν Παιδεία.
ΙV. Eνάντια στο νομοσχέδιο που θέλει τους μαθητές να παραδίδουν μηχανογραφικό δελτίο πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις.
V. Επιμένουμε στο να κατεδαφίσουμε τα τείχη των καταναγκασμών, του εκφοβισμού των μαθητών με πλέον ανύπαρκτα μέσα σωφρονισμού!!! (ποινολόγιο), των απουσιών, των εσωτερικών κανονισμών του κουδουνιού, του πέρνα έξω!
VI. Κατάργηση της αντιπαιδαγωγικής αξιολόγησης των μαθητών.
VII. Αύξηση κονδυλίων στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς οι υλικοτεχνικές υποδομές στα σχολικά κτήρια είναι ανύπαρκτες. 
κλπ......
Σωστά ..αλλά που θα παραδώσουν τα αιτήματα τους; 
- Στον Δήμαρχο; Στην Διευθύντρια, στο σύλλογο γονέων, σε ποιον;...Δυστυχώς δεν είναι κανείς αρμόδιος να λύσει τέτοια θέματα! Μάλλον θα το στείλουν στον υπουργό, αφού ούτε βολευτή έχουμε στην περιοχή μας....
Καλή δύναμη το λοιπός....

Δεν υπάρχουν σχόλια: