Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ιερή συγκίνηση κατέχει τις ψυχές μας καθώς αύριο γιορτάζουμε τη μεγάλη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός που έδειξαν οι Έλληνες το 1940, αποτελεί για εμάς πολύτιμη κληρονομιά και ιστορική παρακαταθήκη. Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι ξεκάθαρο: ο τόπος μας είναι μεγάλος στη δημιουργία, όταν ο λαός μας είναι μονιασμένος. Όταν διχάζεται, αυτός ο τόπος γίνεται μικρός και ευάλωτος!
Είναι το πεπρωμένο μας, η τύχη μας, να αντιμετωπίζουμε εχθρούς και να δημιουργούμε εποποιίες. Αυτή είναι η φυλή μας, αυτή είναι η ιστορία μας. Αγώνες, θυσίες, ολοκαυτώματα, δάφνες, μεγαλεία, δόξες.
Η πραγματική δικαίωση για τις θυσίες των προγόνων μας είναι να τιμάμε την μνήμη τους έχοντας ως οδηγό το γενναίο παράδειγμα και το πάθος τους για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.
Ως άξιοι συνεχιστές δοξασμένων προγόνων, ως λαός με ιστορική αποστολή, καλούμαστε να διατηρήσουμε υψηλό το φρόνημα, τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας και ν’ αγωνιζόμαστε ενωμένοι συνεχίζοντας το δρόμο του πεπρωμένου μας!
Χρόνια πολλά Κισσαμίτισες και Κισσαμίτες! 
Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Ο Δήμαρχος Κισάμου
  Μυλωνάκης Γιώργος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: