Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ο ΛΕΠΡΟΣ: Το προσκύνημα του φωτός, της παρηγοριάς και της ελπίδας

Για τον νέο ιερό προσκυνηματικό ναό του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού μίλησε στο MEGA ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.
Ο Όσιος Νικηφόρος, κατά κόσμον Νικόλαος Τζανακάκης, γεννήθηκε το 1890 στο χωριό Σηρικάρι του νομού Χανίων. Μόλις διαγνώστηκε με την νόσο του Χάνσεν, η οποία είναι γνωστή ως λέπρα, η οικογένειά του δεν άντεξε το στίγμα και τον έστειλε σε συγγενείς του στα Χανιά.
Στη συνέχεια, προκειμένου να αποφύγει τον εγκλεισμό στο νησί της Σπιναλόγκας  βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στο πλευρό ενός φωτισμένου πνευματικού, όπου μυήθηκε στην πίστη.
«Σε μία εποχή η οποία κατευθύνεται πολύ από την εικονική πραγματικότητα, από την ταχύτητα της ανεξέλεγκτης πληροφορίας και την αγωνία του φαίνεσθαι, το να μιλά κανείς για αγίους μοιάζει παράδοξο και παράλογο. Μέσα σε αυτή την παραδοξότητα έρχονται οι άγιοί μας να μας ανοίξουν και να μας φωτίσουν ένα άλλο δρόμο και τρόπο ζωής, το δρόμο της υπέρβασης», δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και συμπλήρωσε:
«Ο Όσιος Νικηφόρος είναι ένα τέτοιο φωτεινό πρόσωπο και εμείς έχουμε το μεγάλο προνόμιο και τη μεγάλη ευλογία να έχει γεννηθεί εδώ ο μεγάλος αυτός άγιος».
Ο προσκυνηματικός ναός είναι λιτός, ενώ περιλαμβάνει κτιριακό συγκρότημα που θα καλύπτει τις ανάγκες των προσκυνητών που έρχονται από Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και ένα προαύλιο χώρο.
Ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός είναι ένας από τους νεότερους αγίους της Εκκλησίας, καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέβη στην αγιοκατάταξή του το 2012.
MEGA
Δείτε τι είπε ο Σεβασμιότατος

Δεν υπάρχουν σχόλια: