Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟ

Ο Λαγοκέφαλος όλο και πολλαπλασιάζεται ακόμα και στα δικά μας νερά... Ήδη αποτελεί καθημερινό πονοκέφαλο όχι μόνο τον επαγγελματιών ψαράδων αλλά και των ερασιτεχνών που ψαρεύουν ακόμα και με καλάμι. Μάλιστα ειναι τόσο επικίνδυνος που καλό ειναι ακόμα και να μην τον πιάνουμε καθόλου με τα χέρια μας ειδικά άμα τον έχουμε πιάσει με αγκίστρι. Η τετραδοτοξίνη που μεταφέρει το ψάρι παραλύει τους μυς, ειναι γνωστό αυτό οδηγώντας μέχρι και στον θάνατο εκείνους που κάνουν το μοιραίο λάθος να το φάνε. Μάλιστα όπως λένε και οι γιατροί δεν υπάρχει αντίδοτο για την τετραδοτοξίνη και η μοναδική θεραπεία είναι η υποστήριξη για να μείνει ο άνθρωπος στη ζωή μέχρι να εξασθενήσει το δηλητήριο.
- Περιπέτεια λοιπόν είχαμε τις προάλλες και στην Κίσαμο όταν ερασιτέχνης ψαράς έπιασε ένα τέτοιο τέρας με το αγκίστρι του, στην προσπάθεια του να το απαγκιστρώσει μάλλον το μάτωσε οπότε το αγκίστρι του μετέφερε την τετραδοτοξίνη στα χέρια του και απο εκεί στο στόμα του προκαλώντας του ερεθισμό και πρήξιμο. Ευτυχώς που ήταν μικρή η ποσότητα του δηλητηρίου....και όλα καλά για τον ερασιτέχνη ψαρά.
Προσοχή λοιπόν ... και μακριά απο αυτήν την ψαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: