Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ

Είναι η γνωστή κατάσταση, σχεδόν κάθε βράδυ, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, με αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται μια βοήθεια.  Άσιτοι, αδύνατοι, εξασθενημένοι, έχουν αφήσει τους εαυτούς στους στις τύχες του αλκοόλ, κοιμούνται όπου βρουν, σε παγκάκια και σε πεζοδρόμια.
Βοήθεια δεν υπάρχει για αυτούς όπως φαίνεται, μιας και εμείς δεν έχουμε σαν δήμος μια δομή για άστεγους και πεινασμένους .... βολευόμαστε με τα άδεια χαμόσπιτα και με το φαγητό του Αννουσάκειου, όμως η κατάσταση δεν ειναι η καλύτερη, ούτε γι' αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν ειναι και ωραία εικόνα για την πόλη και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει....
Ας σταματήσουμε να σφυρίζουμε λοιπόν αδιάφορα, να κάνουμε πως δεν βλέπουμε, ή να νομίζουμε οτι ειναι πρόβλημα κάποιου άλλου ... ειναι όλων μας.
Φώτο Κ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: