Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Μύλος η περίπτωση μας... η αστυνομία κάνει την δουλειά της, ο δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις τις απαιτήσεις που του έχουν φορτώσει και το αποτέλεσμα να δημιουργείται μια τραγική κατάσταση με χαμένους όλους όσους πίστεψαν οτι θα μπορούσε να λυθεί το θέμα της αδεσποτίας. Φυσικά παίζει ρόλο και το μέγεθος των κατασχεμένων. Γιατί αν ειναι 5-10 τα αδέσποτα τα φορτώνουμε σε ένα φορτηγό και λύνουμε το πρόβλημα, όμως όταν πρόκειται για ολάκερο κοπάδι τα πράγματα δυσκολεύουν απο μόνα τους.
Η πολιτεία βέβαια παρακολουθεί δίχως να μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ωστόσο όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πάει μέσα για παράβαση καθήκοντος...που πάλι δεν λέει και πολλά αφού ποια εντολή θα έδινε και ειδικά σε ποιους για να μην υπήρχε η παράβαση και όλα να ήταν μέλι γάλα. 
Μάλιστα θυμάμαι και πριν απο 3 μήνες περίπου που είχαμε σχεδόν τα ίδια, είχε στείλει επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών ο δήμαρχος κ Μυλωνάκης, εξηγώντας την κατάσταση. 
Αλήθεια απάντηση πήρε; 
Πάντως ως και την Πέμπτη θα λυθούν πολλά μιας και θα ξέρουμε σε ποιους θα πρέπει να δίνει εντολή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να μαζεύουν τα αδέσποτα, ώστε να μην παραβιάζει κανένα νόμο και το σπουδαιότερο να μην παραβιάζει τα καθήκοντα του...αλλά και απο την άλλη να μην μένει εκτεθειμένη και η αστυνομία που κάνει την δουλειά της, κι ας μην ειναι κατ' ουσία.
Εγώ πάντως αν ήμουν εισαγγελέας θα έκλεινα μέσα τους αρμόδιους για άλλο πράγμα .. λόγω χάρη για τις υποσχέσεις που έδωσαν προεκλογικά σε έργα και δεν έγιναν, και όχι επειδή δεν ειναι καλοί στο να μαζεύουν τα πρόβατα απο τα χωράφια. Κάπου δεν κολλάνε καλά τα πράγματα... και οι αρμοδιότητες. Η τοπική αυτοδιοίκηση άλλαξε πολύ και κάτι τέτοια κάνουν τους πολίτες -δημότες που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά να φεύγουν με χίλια γκάζια μακριά. Αγροφύλακες τους κατάντησαν.... δίνοντας τους αρμοδιότητες πέρα απο την κοινή λογική.

Υ.Σ Έχει και δημοτικό συμβούλιο σήμερα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: