Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ!!!

Ξεκίνησαν, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στη νήσο Χρυσή οι εργασίες κατεδάφισης κατασκευών και απομάκρυνσης, εκτός νησιού, των προϊόντων κατεδάφισης στο πλαίσιο ενεργής σύμβασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με την εταιρεία “ERGO Καλουδάκης Α.Ε.”.
Η επιβλέπουσα Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης “Καθορισμός όρων και περιορισμών για τη διατήρηση και διαχείριση της φύσης, της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της Νήσου Χρυσή και έγκριση σχεδίου δράσης” (ΦΕΚ 617/Δ/2021), υλοποιεί τα προβλεπόμενα της δράσης 8.2 “Κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών και διαχείριση  αποβλήτων κατεδάφισης”, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου 2022.

Τα ίδια περάσαμε και εμείς στον Μπάλο 2017- 2018, αλλά εδώ βλέπω μια διαφορά που με στενοχωρεί .... με σύμβαση να απομακρυνθούν τα πάντα ενώ εμείς τα ρίξαμε και τα παρατήσαμε εκεί για κάμποσα χρόνια ..δεν ξέρω αν ειναι και ακόμα μέσα στις πρασινάδες παραπεταμενα. Μάλιστα θυμάμαι τότε πόσο ντόρος είχε γίνει που δεν βρίσκαμε τρόπο να τα μεταφέρουμε και είχαμε φτάσει ως και τον εισαγγελέα... για να μας δώσει άδεια να τα μεταφέρουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: