Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΤΑΚΑ-ΤΑΚΑ

 Το σοβαρότερο πρόβλημα στην Κίσαμο τελικά είναι η αδιαφορία μας αλλά και οι εν κρυπτώ συνεδριάσεις για την αποφυγή όχι μόνο των ευθυνών, αλλά και της απραξίας μας. Δεν στέγνωσε το μελάνι απο την προηγούμενη αναφορά μου και μόλις τώρα πληροφορήθηκα οτι ανάμεσα στα σχολεία που κινδυνεύουν να χάσουν τμήματα είναι  το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου, αλλά και το 1ο Γυμνάσιο Κισάμου. Μάλιστα το ρεπορτάζ λέει οτι οι διευθυντές των σχολείων, άρα και η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού, και ο διευθυντής του Γυμνασίου, έχουν κληθεί απο την Α' βαθμια να δώσουν εξηγήσεις για τα ολιγομελή τους τμήματα. 
Το θέμα είναι σοβαρότερο απ' ότι κάποιοι νομίζουν γιατί φέτος μπορεί να είναι ένα τμήμα, αύριο όμως θα είναι μια τάξη και τον επόμενο χρόνο όλο το σχολείο .... Φυσικά και το κράτος τα κάνει εν κρυπτώ αλλά και εδώ δεν διαφέρουμε και πολύ απο τις μεθόδους του, αφού η προγραμματισμένη συνάντηση για την τραγική κατάσταση στο 5ο Νηπιαγωγείο τελικά έγινε χθες, 12 του μηνός. Έγινε δίχως να γνωρίζουν ούτε αυτοί που θα έπρεπε να ξέρουν μιας και όλοι νόμιζαν οτι θα γινόταν στις 15 του μηνός. Το τι αποφάσισαν  βέβαια το ξέρουμε .... το σχολείο είναι καλό, δεν χρειάζεται και πολλά, ένα στέγαστρο για να μην πέσει κανένα τζάμι στα κεφάλια των παιδιών και στο μέλλον μετά και την λύση των προβλημάτων στέγασης των Λυκείων, θα ψάξουμε για οικόπεδο ώστε να φτιάξουμε άλλο ένα προκάτ σχολείο. 
Φυσικά με τον τρόπο αυτό παραδέχονται οτι υπάρχει κίνδυνος αφού βάζουν στέγαστρο πάνω απο το κεφάλι των παιδιών .... αλλά είπαμε εν κρυπτώ και δίχως να έχουν ενημερωθεί και τα συλλογικά όργανα, που είναι η Ένωση Γονέων του Δήμου Κισάμου και η επιτροπή παιδείας του Δήμου.
Ας ελπίσουμε οτι θα υπάρχει μια ανακοίνωση απο τον Δήμο, απο τον νεοεκλεγέντα σύλλογο γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου ή έστω απο την Α' βάθμια διεύθυνση Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: