Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

.... στα σχολικά συγκροτήματα στο Αρκαλοχώρι και στα γύρω χωριά.
Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης Υφυπουργός Υποδομών, παρά το ότι η συντήρηση και οι επισκευές των βλαβών των σχολείων είναι αρμοδιότητα των Δήμων, ανεξαρτήτως της αιτίας που τις προκαλεί, εντούτοις ο εποπτευόμενος από το Υπουργείο Υποδομών φορέας ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. θα παρέμβει για τις επισκευές αυτές.
«Έτσι, θέλω να σας ενημερώσω ότι σε περίπτωση αδυναμίας υλοποίησης των επισκευών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων ή της Περιφέρειας που ανήκουν, είναι δυνατή η ανάθεση των έργων στην ΚΤΥΠ ΑΕ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και της εξασφάλισης της αντίστοιχης χρηματοδότησης προς την εταιρεία. Όπως και έγινε!».
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε 94 σχολικά συγκροτήματα και συνολικά 191 κτίρια στις πληγείσες περιοχές. Από τα κτίρια αυτά, 157 έχουν κριθεί κατάλληλα προς χρήση, εκ των οποίων 53 χρήζουν επισκευών μικρής κλίμακας και 34 κτίρια έχουν χαρακτηρισθεί ακατάλληλα προς χρήση, καθώς παρουσιάζουν σημαντικές βλάβες.
«Οι εργασίες επισκευής θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με εργολαβίες που η ΚΤΥΠ θα αναλάβει να υλοποιήσει, με σκοπό την άμεση επαναλειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων», είπε ο κ. Καραγιάννης, επισημαίνοντας ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε τέσσερις σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Συγκεκριμένα:
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου,
Στο Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου,
Στο 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου
και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελίου
Τέλος, ανέφερε ότι «έχουν ήδη αποσταλεί οι πρώτες αίθουσες διδασκαλίας με βοηθητικούς χώρους (γραφεία διδασκόντων, WC), προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών σχολικής στέγης, ενώ μέχρι τη Δευτέρα (11/10/2021) θα έχουν αποσταλεί και θα είναι στην Κρήτη συνολικά 22 αίθουσες με τους αντίστοιχους βοηθητικούς χώρους.
Επίσης, σήμερα η ΚΤΥΠ ΑΕ διενεργεί διαγωνισμό για επιπλέον 40 αίθουσες διδασκαλίας και 7 γραφεία διδασκόντων και WC, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και για να συνεχισθούν τα μαθήματα», κατέληξε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.
 

Καμιά σύγκριση με μας, απλά εδώ διαπιστώνουμε την μέθοδο, την τακτική και βλέπουμε και την ταχύτητα των αποφάσεων.... κατά τ' άλλα ο υπουργός το είπε ξεκάθαρα... η συντήρηση και οι επισκευές των βλαβών των σχολείων είναι αρμοδιότητα των Δήμων, ανεξαρτήτως της αιτίας που τις προκαλεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: