Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Για πολλοστή φορά, κάτοικοι και φορείς της περιοχής του Ελαφονησίου, αναγκάζονται να καταγγείλουν την εικόνα αναρχίας και παρανομίας που παρουσιάζει η παραλία. Αν και βρισκόμαστε στον Οκτώβριο, η επισκεψιμότητα της μοναδικής αυτής παραλίας, είναι ακόμη υψηλή. Ωστόσο, εκτός από τους Έλληνες, φαίνεται ότι και οι τουρίστες, έχουν πάρει τα «χούγια» των Ελλήνων και παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους όπου βρουν, όπου τους βολεύει και όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο που θα καθίσουν… Έτσι παρά την ύπαρξη χώρου στάθμευσης, όλοι προτιμούν να κατεβάζουν τα αυτοκίνητά τους μέχρι τους κέδρους και η εικόνα που συναντά κανείς είναι αυτή που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που βλέπετε και τις οποίες απέστειλε στην Cretavoice αναγνώστης μας. 
Εκτός όμως από την αναρχία στην στάθμευση των ιδιωτικών αυτοκινήτων, η πλήρης αναρχία και παρανομία επικρατεί και λίγο πιο πέρα, στο κεδρόδασος, όπου δεκάδες τροχόσπιτα έχουν καταλάβει όλα τα δέντρα, παρά το γεγονός ότι η κατασκήνωση απαγορεύεται. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι τα τροχόσπιτα ανήκουν σε κυνηγούς, οι οποίοι διανυκτερεύουν εκεί.
Η απουσία της αστυνομίας και του λιμεναρχείου, καθώς και των αρμόδιων δήμων Κισάμου και Κανδάνου – Σελίνου, είναι εμφανής. Οι κάτοικοι και οι φορείς του Ελαφονησίου, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα αυτό είναι συνεχόμενο και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και κυρίως η εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει το Ελαφονήσι και το κεδρόδασος, τα οποία αποτελούν και προστατευόμενες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: