Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Μόνο ΝΤΡΟΠΗ μπορεί να αισθανθεί κάποιος που θα δει αυτές τις φωτογραφίες.....είναι στην Χρυσοσκαλίτισσα Δήμου Κισάμου, πάνω από την λιμνοδεξαμενή και είναι ο χώρος εναπόθεσης των ναύλον από τα θερμοκήπια, έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται κατόπιν συμφωνίας με γνωστή εταιρεία πλαστικών της Κρήτης στην ανακύκλωση, λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα των
περιοχών που έχουν θερμοκήπια. Έχει κατασκευαστεί το 2006 από τον Δήμο Ιναχωρίου - Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας και τις Ομάδες Παραγωγών Ντομάτας της περιοχής. Και όμως μέσα στα 3 τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος της περιοχής. Ποιος φταίει ....σίγουρα η αναλγησία του Δήμου μας, η ανικανότητα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας και προπάντων η απαξίωση της χρησιμότητας του από τους παραγωγούς χρήστες του. Τελικά το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι και θα είναι η εφαρμογή του αυτονόητου !!!!!!
Πιστεύω μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (μίας εβδομάδας) να έχει αποκατασταθεί το περιβαλλοντικό πρόβλημα από τους παραπάνω αναφερόμενους Φορείς, γιατί να είστε σίγουροι ότι πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους !!!!!!!
Ιακ. Σπερελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: