Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

Του δρ Χαράλαμπου Γ. Φασουλά*
Φαίνεται ότι αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα επικρατεί ένα ιδιαίτερο «μικροκλίμα» το οποίο όπως και σε κάθε προεκλογική περίοδο ευνοεί στην άνθιση ποικίλων «φυτών» που επί τετραετία βρίσκονται συνήθως εν υπνώσει και ξυπνούν δυο τρεις μήνες πριν τις εκλογές. 
Έτσι και στην Κρήτη εάν μπορούσε κάποιος να μετρήσει τον αριθμό των νέων έργων που σχεδιάζονται, ξεκινούν ή ολοκληρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια μιας εκλογικής θητείας των τοπικών αρχόντων θα έβλεπε μια τεράστια συγκέντρωση τέτοιων ανακοινώσεων τους προεκλογικούς μήνες και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μια σχεδόν πλήρη σιγή.
Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τέτοια η αγωνία των αρχόντων για να «προκάνουν», ώστε όλα γίνονται βιαστικά, στο πόδι ή στη χειρότερη περίπτωση μόνο για την εξαγγελία, με αποτέλεσμα έργα να σχεδιάζονται ή να παραδίδονται ημιτελή, πρόχειρα ή και εγκληματικά, καμιά φορά, ελλιπή. 
*Ο Χαράλαμπος είναι υπ. τμ. Γεωποικιλότητας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Σεισμοτεκτονικής του ΟΑΣΠ και ένας πολύ καλός φίλος!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: