Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2014 Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Σκακιού
Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας φιλοξενήθηκε για ένα τριήμερο (4-6 Απριλίου) στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, στην Κίσαμο. Ευθύνη οργάνωσης της Παγκρήτιας αυτής δράσης είχε ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου.
Το Πρωτάθλημα, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ομίλου κ. Παπαδάκη Μαρία, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς μετείχαν οκτώ ομάδες απ΄ όλη την Κρήτη με περισσότερους από εκατό Αθλητές ..
...που έλαβαν μέρος στο ομαδικό αυτό πρωτάθλημα.
Η Πρόεδρος του Α.Ο.Κ. ευχαρίστησε τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος όπως είπε, πάντοτε στηρίζει τις δράσεις του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου και έρχεται αρωγός στις προσπάθειες του.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά του για την Παγκρήτια αυτή διοργάνωση στην Κίσαμο καθώς, όπως σημείωσε, χρειάζεται να δίδεται και στην περιφέρεια η δυνατότητα οργάνωσης δράσεων τέτοιου επιπέδου και είναι χρέος όλων (Φορέων & Προσώπων) να ενισχύουν και στηρίζουν ανάλογες προσπάθειες.
«Το σκάκι, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος είναι πνευματικό άθλημα καθώς καλλιεργεί και ασκεί τον νου του αθλητή και όχι μόνον το σώμα του. Σε εποχές τέτοιας και τόσης απαξίωσης και πνευματικής πτωχείας η ενασχόληση με δημιουργικές πνευματικές δράσεις, όπως το σκάκι, δίδει μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της κοινωνίας μας. Ευχή μας είναι, αυτός ο πολιτισμός της ευγενούς άμιλλας και πνευματικής καλλιέργειας να γίνει κτήμα και στόχος όλων μας», κατέληξε ευχόμενος σε Αθλητές, Συλλόγους και Ομάδες νικηφόρους αγώνες στην ζωή και Καλή Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: