Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ

 

Κινητοποίηση πάλι χθες το σούρουπο στα διασωστικά σώματα της πόλης .. Αστυνομία-Πυροσβεστική-Λιμεναρχείο-Κέντρο Υγείας-Διασώστες... μια κυρία, που είχε τα κιλά της, δεν αισθάνθηκε καλά στο μονοπάτι στο Μπάλο... και λιποθύμησε... ο σύντροφός της αμέσως κάλεσε τον διεθνή αριθμό βοήθειας, και όπως όλοι ξέρουμε όταν παίρνουν τον αριθμό 112, πάραυτα δίνεται εντολή να σπεύσουν όλοι οι παραπάνω για να δουν τι έχει συμβεί... 

Η κυρία από Γαλλία μεταφέρθηκε στο Λιμάνι Κισάμου, αφού πρώτα κατέβηκαν 4 πυροσβέστες απο τον Σταθμό Κισάμου για να την μεταφέρουν...  όμως είδαν οτι ήταν στην αρχή του μονοπατιού !!!!! και αφού τις προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες!!!! κάλεσαν ιδιωτικό σκάφος (τα ημερόπλοια είχαν φύγει) να την παραλάβει για Καβονήσι, όπου τους περίμενε το ασθενοφόρο για τα περαιτέρω. 

 Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τα διασωστικά μέσα της πόλης και κατ' επέκταση της χώρας λειτούργησαν άψογα...ακόμα και σε ένα ..... αχ λιποθυμάω. Η κυρία μετά ένα δίωρο ήταν μια χαρά όπως δήλωσε!!!

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το γεγονός, μάλλον ο αριθμός 112 είναι η σωτηρία όλων μας, ή καλύτερα όλων όσων ξέρουν να τον χρησιμοποιούν... μάλιστα η ταχύτητα ανταπόκρισης των διασωστικών μέσων σε διαταγή του 112 είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα δικά μας περιστατικά... Έχει χρονομετρηθεί οτι το 112 απαντάει σε 9 δευτερόλεπτα. Ας το έχουμε υπόψιν όλοι εμείς που παίρνουμε αλλού τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: