Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος με δική του απόφαση και χωρίς να υπολογίσει τη θέληση των κατοίκων του Πλατάνου, απομακρύνει τον τωρινό ιερέα και στην θέση του φέρνει ένα ξένο και όχι τον δικό μας ιερέα παπά Ιωάννη Λουπασάκη, που διαμένει και στο χωριό μας.
 Η πράξη του την θεωρούμε αδιάλλακτη και όχι σύμφωνη με τα χριστιανικά δίκαια που μας δίδαξε ο Χριστός. Ο Χριστός που μας δίδαξε την αγάπη. 
 Πως θα καταντήσει η ζωή μας, οι καλές, οι κακές  πράξεις, όλες οι πράξεις μας, χωρίς το νόημα της αγάπης; Το σίγουρο είναι οτι η αγάπη διδάσκεται.
Και ο παπά Γιάννης Λουπασάκης είναι ο ιδανικός να αγγίξει τις ψυχές των ανθρώπων με μια αγάπη βάλσαμο για όλους. Γιατί η αγάπη δεν έχει όρια. Αναρωτιέμαι ως που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που αγαπάει; 
 Ο Παπά Γιάννης υπήρξε παλιά δάσκαλος στο Δημοτικό σχολείο Πλατάνου, για αρκετά χρόνια. Αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ απο τα παιδιά, τους χάρισε αξέχαστες εμπειρίες στις μουσικές εκδηλώσεις τους, παίζοντας ο ίδιος αρμόνιο. Εξάλλου και στην μετέπειτα πορεία της ζωής του προσέφερε έργο, όπου κι αν υπηρέτησε ως Ιερέας και ως δάσκαλος. Αξίζει σε αυτόν τον χαρισματικό Ιερέα να γυρίσει στο σπίτι του, στον τόπο του.
 Γιατί, λοιπόν ο Άγιος Ιεράρχης μας έπραξε μ' αυτόν τον τρόπο; 
Με τις σωστές αποφάσεις η Ζωή είναι τόσο απλή, τόσο υπέροχη.
Ποτέ δεν είναι αργά να διεκδικήσεις κάτι που επιθυμείς πολύ και σε κάνει να νιώθεις οτι είσαι εσύ. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να τη σπαταλάμε περιμένοντας τις ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες δεν έρχονται συχνά, γι' αυτό πρέπει να τις αναζητούμε οι ίδιοι. Τίποτα δεν πραγματοποιείται αν δεν το θέλεις πάρα πολύ, αν δεν δουλέψεις σκληρά, αν δεν είσαι πάντα εκεί να το υποστηρίξεις. Τα εύκολα είναι για τους αποτυχημένους, γι' αυτούς που ονειρεύονται και όχι γι' αυτούς που βάζουν στόχους. Ακόμα κι αν χάσεις το στοίχημα μαζί με το στόχο, θα ξέρεις, ότι από το λάθος έμαθες, οτι πάλεψες λιονταρίσια, ότι δεν κατέθεσες τα όπλα εύκολα. Και μένα δεν μου αρέσουν τα εύκολα, αλλά ούτε και τα έτοιμα. Δεν χαίρομαι, δεν με ικανοποιούν, δεν με κάνουν να νοιώθω ενεργό μέλος της κοινωνίας. Και μπορεί τα δύσκολα κάποιες φορές να είναι ψυχοφθόρα, όμως σου μαθαίνουν να επιβιώνεις.
 Ευελπιστώ να εισακουστούν οι προσευχές όλων μας και η επιστροφή του παπά-Γιάννη Λουπασάκη να γίνει ήλιος που θα φωτίσει τους σβησμένους ήλιους όλων μας. 

Υ.Σ Θέλω να διευκρινίσω οτι με τον επικείμενο Ιερέα, δεν έχομε κανένα πρόβλημα ούτε καμιά διαφορά.
Αριάδνη χήρα Στυλιανού Νικολακάκη
κάτοικος Πλατάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: