Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ

Αντιγραμμένο απο την διαύγεια του Δήμου Κισσάμου
-Βρισκόμαστε σε μία περίοδο με ιδιαίτερη σημασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ 2014-2020 και έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 - 2027.
Για να μην χάσουμε την ευκαιρία ανάπτυξης εν όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου, ότι έχουμε αντιμετωπίσει σε όλες τις προηγούμενες, θα πρέπει, αυτή τη φορά, να προετοιμαστούμε εγκαίρως.
Το νέο ΕΣΠΑ θα είναι πολύ διαφορετικό στη φιλοσοφία του. Εμπεριέχει πολλές απαιτήσεις και δίνει έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της «έξυπνης εξειδίκευσης», της απασχόλησης, σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και σε ολοκληρωμένα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης.
O Δήμος μας (Κισάμου) πρέπει να «τρέξει», ώστε να αποκτήσει προβάδισμα και να έχει ένα σαφές πλεονέκτημα στη διεκδίκηση των παρεμβάσεων που έχουμε ήδη δρομολογήσει, αλλά και να διεκδικήσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο προς όφελος των συμπολιτών μας. 
Αυτά απο την προσπάθεια του δήμου μας για να γίνουμε επί μισθού μέλος στο Διαδημοτικό Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη, το γνωστό Δ.Ε.Π.ΑΝ το οποίο είναι  με την υποχρεωτική ετήσια εισφορά 4.000,00 Ευρώ, συν ένα ποσοστό απο τις μελέτες που θα μας προετοιμάσει.

Αυτά κι άλλα πολλά συμβαίνουν στην γειτονιά μας και τα βρίσκουμε στην διαύγεια ή άμα πάμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Μετά βέβαια έχουμε τις γνωστές  απορίες... Είμαστε νέος δήμος και δεν προβλέψαμε τεχνική υπηρεσία; Τι δεν κάναμε καλά τα προηγούμενα χρόνια και την πληρώνουμε σήμερα; Τι μας λείπει και γιατί δεν το κάνουμε σήμερα; 
Μάλιστα αυτό που αναφέρετε και απο τους ίδιους τους αρχοντες, παλαιούς και τωρινούς, το ότι θα πρέπει, αυτή τη φορά, να προετοιμαστούμε εγκαίρως, πρέπει να μας βάλει σε υποψίες...  
Χαιρετίζω όπως κάνουν και άλλοι αλλά ντρέπονται να το πουν ακόμα και άτομα του Δ.Σ του Δήμου μας την ξεκάθαρη άρνηση του Γιώργου Φραγκιουδάκη δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης που αν και πρώτη φορά την Κισαμο στα κοινά.... αντιστέκεται...
- Δεν συμφωνώ και δεν το ψηφίζω όχι για το ποσό αλλά επειδή το πρόγραμμα αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα υποστήριξης του Δήμου το οποίο λύνεται μόνο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Καταντήσαμε επαίτες των άλλων δήμων ή του ΟΑΚ για να κάνουμε μια μελέτη...και σήμερα πάμε να γίνουμε μέλος στην Δ.Ε.Π.ΑΝ...μόνο και μόνο για να μην χάσουμε το Open Mall. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: