Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

ΣΤΟ ΚΟΥΝΕΝΙ...

Φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1980 απο ξένο επισκέπτη της περιοχής της Βάθης με τους Βαιδάκη Λασθένη* και Κογχυλάκη Γιάννη να κάθονται όπως λέει ο φωτογράφος Peter Empl στην εκκλησία του Αστράτηγου Μιχαήλ. 

(a moment of rest ...at the chapel of Archangel Michael located in the fields near Vathi, Kissamos...published 1980
photo: Peter Empl

Καιρός να γράψει και κάποιος την ιστορία των πολλών αρχαίων ονομάτων που έχουν δοθεί  στην περιοχή. Λασθένης, Αρίσταρχος, Δημόκριτος, Θεόφραστος, Ιπποκράτης, Κλεόβουλος, Κλεομένης, Λυσίμαχος, Ξενοφών, Πλουταρχος-Πολύβιος....κλπ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: