Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 700 ΧΡΟΝΙΑ....

Ήταν χωμένη μέσα στα αγριόχορτα και στις αγριοαχλαδιές για 700 χρόνια ίσως και παραπάνω... Με την βοήθεια του πολιτιστικού συλλόγου Γραμβούσας και του ακούραστου  προέδρου του κ. Ξενοφών Ξηρουχάκη, καθαρίστηκε, φωτογραφήθηκε, θα μελετηθεί και θα μπει σε πρόγραμμα συντήρησης απο την αρχαιολογία. Η Βενετσιάνικη κρήνη του Τράχηλα σε λίγο καιρό θα είναι επισκέψιμη, με τα ιστορικά της στοιχεία θα αποτελέσει άλλο ένα επισκέψιμο μνημείο στην περιοχή μας.
Είναι η πρώτη προσπάθεια, θα ακολουθήσει άλλη μια με την βρύση στην Αγιά Ειρήνη που και αυτή χρειάζεται την βοήθεια όλων μας. Τα μνημεία πρέπει να προστατεύονται, πρέπει να  αναδεικνύονται, είναι τα στοιχεία εκείνα που μας κάνουν προορισμό και στους δύσκολους καιρούς που περνούμε η μόνη ελπίδα είναι η ιδιωτική. 

Μπράβο στον πολιτιστικό σύλλογο Γραμβούσας που μας έχει ανοίξει τα μάτια τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας τα αυτονόητα ... με παιδικές χαρές, με δενδροφυτεύσες, με εθελοντικούς καθαρισμούς και με αναδείξεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: