Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;

Είχα πει ότι μπορεί να μην είμαστε πολύ κοντά στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά όλοι προσπαθούν από τα μισόλογα της κυβέρνησης να καταλάβουν πιο θα είναι το εκλογικό σύστημα και πως θα γίνουν οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ... 
Το επικρατέστερο σενάριο αυτό που κουβεντιάζεται πολύ και είναι από τα σίγουρα αφορά την εκλογή του δημάρχου, που θα χρειάζεται το 50%+1 των ψήφων για την πρώτη Κυριακή και αν δεν το πάρει, θα αναμετρούνται οι δύο επικρατέστεροι σε δεύτερο γύρο.
Από την άλλη πολύ συζήτηση γίνεται, ορισμένοι εκλεγμένοι δεν συμφωνούν με αυτό, με την κατανομή των εδρών. Οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση θέλει να κατανέμονται οι έδρες στη βάση της πραγματικής εκλογικής δύναμης, δηλαδή το ποσοστό που θα συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι της πρώτη Κυριακή και όχι όπως συμβαίνει τώρα που την «μερίδα του λέοντος» παίρνει ο επικρατέστερος της δεύτερης Κυριακής, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που κατέγραψε την πρώτη. (Απλά μπορεί να έχουμε δήμαρχο χωρίς να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία)
Το σίγουρο είναι οτι πάνω στην απλή αναλογική θα κινηθεί το νέο εκλογικό σύστημα, το θέλει άλλωστε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή ξέρει οτι με καθαρά απλή αναλογική πάμε για ακυβερνησία προσπαθεί να βάλει και στοιχεία πλειοψηφικού συστήματος, προκειμένου να μπορεί να υπάρχει μια λογική... (αυτο) διοίκηση. 
- Πάντως αν τα κάνει "σουφλέ" όλα αυτά η κυβέρνηση, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι σε δήμους που δεν θα κυβερνώνται με απόλυτη πλειοψηφία ... και είχαμε ανατροπές όπως συνέβει πριν 4 χρόνια σε μας. Φανταστείτε τον νυν Δήμαρχο να έχει 12 υποψήφιους και η μείζονα αντιπολίτευση 15;

Δεν υπάρχουν σχόλια: