Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΣ ΜΕΛΕΤΑΝΕ.....

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο της ολοκλήρωσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) παράλληλα με την επικείμενη δημοπράτηση (πρώτη φάση διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος του έργου) , ολοκληρώνει την τεχνική πρότασή του για το έργο ενώ παράλληλα με την «Μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού – παροχή υπηρεσιών συμβούλου ωρίμανσης μελετών Β.Ο.Α.Κ. (και συνδετήριων κάθετων αξόνων αυτού)» μελετά και τα ζητήματα που αφορούν το τμήμα Χανιά - Κίσαμος.
Αυτή η ανακοίνωση-δήλωση είναι πολύ σημαντική, βέβαια σε μια χώρα σαν την Ελλάδα το κάθε σημαντικό πράγμα που ανακοινώνεται χρειάζεται και ολίγον ..σπρώξιμο, γιατί χωρίς αυτό - η Κίσαμος έχει πολύ εμπειρία σε εξαγγελίες - ξέρουμε που καταλήγουν οι δηλώσεις καθησύχασις.
Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δηλώσεις θα συνοδεύονται και από τις απαιτούμενες υπογραφές ....   
Η Κίσαμος είναι το μέρος που δέχεται το σύνολο των επισκεπτών που διαμένουν στους δυο δυτικούς νομούς της Κρήτης, εξαιτίας των φυσικών επίγειων παραδείσων της (Μπάλος-Ελαφονήσι-Φαλάσαρνα) και αντί να είναι δακτυλοδεικτούμενη και υπό την προστασία των "μεγάλων" εντούτοις τα γεγονότα δηλώνουν ότι ούτε φτωχός συγγενής της είναι .. 
Κρίμα βέβαια, αλλά και που να βρεθούν οι επαναστάτες τέτοια εποχή για να φέρουμε τα πράματα στα ίσια τους; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: