Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μετά την απόφαση των μαθητών του ΓΕΛ Κισάμου, για κινητοποιήσεις και κατάληψη του κτιρίου, το Δ.Σ. του συλλόγου μας συναντήθηκε την Δευτέρα 2.11.15, με μέλη του 15/μελούς συμβουλίου τους και αφού συζητήσαμε τα πραγματικά προβλήματά τους (κτιριακά, παιδαγωγικά, υλικοτεχνικά θέματα), αποφασίσαμε από κοινού να τα καταγράψουμε και να τα παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα Τρίτη 3.11.15, στον Δήμαρχο Κισάμου, με τον οποίο είχε προγραμματιστεί συνάντηση.
Πράγματι την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο χώρο του ΕΠΑΛ Κισάμου.
Παρόντες στην συνάντηση αυτή ήταν: ο Δήμαρχος κος Θ. Σταθάκης, οι Αντιδήμαρχοι κα Στ. Βαρουχάκη και κος Β. Γλαμπεδάκης, οι διευθυντές του ΓΕΛ κος Γ. Ψαράκης και του ΕΠΑΛ κος Αντ. Μπορμπουδάκης, εκπρόσωποι των καθηγητών και των Συλλόγων γονέων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, εκπρόσωποι των 15/μελών Συμβουλίων των μαθητών.
Ενημερωθήκαμε από τον κο Μπορμπουδάκη, για την επίσκεψη που είχε προηγηθεί την Δευτέρα, στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, κο Μαραγκάκη, στα Χανιά, σχετικά με την τοποθέτηση προσωπικού τις επόμενες ημέρες.
Ενημερωθήκαμε επίσης από τον κο Δήμαρχο, για την οικονομική κατάσταση και την διαχείριση των κονδυλίων που αφορούν στα σχολεία του Δήμου μας, και τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την αρχή του σχολικού έτους έως σήμερα.
Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στα προβλήματα και των δύο σχολείων, εξ αιτίας των οποίων οι μαθητές έχουν προβεί σε κατάληψη του χώρου, τα οποία παραθέτουμε όπως τα κοινοποίησε σε εμάς και στη Δημοτική Αρχή το 15/μελές του ΓΕΛ.
Ο κος Δήμαρχος, ανταποκρινόμενος άμεσα, μας υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει για τον έλεγχο και την επισκευή σε ότι χρειαστεί, του δικτύου θέρμανσης όλου του κτιρίου, την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και την ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου με κατάλληλο καλώδιο, ώστε να λειτουργού τα κλιματιστικά όπου υπάρχουν (ο Σύλλογος έχει προβεί στην παραγγελία 2 σωμάτων ακόμα για τις αίθουσες του ΓΕΛ που δεν είχαν). 
Σχετικά με τον έλεγχο στατικότητας του κτιρίου και ειδικά του κλειστού γυμναστηρίου, που τέθηκε σε προτεραιότητα από όλους μας, ο κος Δήμαρχος βεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει άμεσα, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει το γυμναστήριο, χωρίς να πλανάται η φήμη περί «επικινδυνότητας» που το κρατά τόσα χρόνια κλειστό.
Όσον αφορά στη χρηματοδότηση (45.000€), που είχε υποσχεθεί η Περιφέρεια, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στους Συλλόγους Γονέων, ώστε να επιλυθούν τρέχοντα κτιριακά και λειτουργικά θέματα του σχολείου, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.
Προγραμματισμός για νέα σχολική μονάδα που θα στεγάσει το ΓΕΛ Κισάμου, μπορεί να γίνει στον Νέο Πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς τα προηγούμενα οικόπεδα και μελέτες που είχαν σχετικά, είχαν κριθεί ακατάλληλα.
Η συνάντηση έκλεισε με την αίτηση των μαθητών στον κο Δήμαρχο, να δεσμευθεί ότι τα δύο πρώτα ζητήματα θα επιλυθούν άμεσα, εντός δύο εβδομάδων, διαφορετικά θα προβούν σε νέες κινητοποιήσεις και κατάληψη του σχολείου. Ο κος Σταθάκης υποσχέθηκε ότι αυτό θα γίνει πιο σύντομα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Κισάμου ευχαριστεί τη Δημοτική Αρχή για την άμεση ανταπόκριση και την ευαισθησία που επέδειξε και αναμένει την πραγματοποίηση των υποσχέσεων αυτών, παραμένοντας πάντα στην διάθεσή του Δήμου και του σχολείου, στα πλαίσια της συνεργασίας, για την εύρυθμη λειτουργία του ΓΕΛ Κισάμου.
Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων
και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Κισάμου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη η ενημερωση απο το συλλογο γονεων και κηδεμονων του Γενικου Λυκειου αλλα πραγματικα υπαρχει καποιος που πιστευει οτι προβληματα ετων θα λυθουν εντος των προσεχων ημερων τη στιγμη που τα σχολεια στερουνται μεσα Νοεμβριου των βασικων αναλωσιμων? Μακαρι να συμβει για το καλο των παιδιων μας.Οσο για τις κινητοποιησεις που θα επαναληφθουν στην αντιθετη περιπτωση ειναι καλυτερα κατα την ταπεινημου γνωμη να τις αποφυγομε γιατι οι ημερες μαθηματων που θα χαθουν θα χρειαστει να αναπληρωθουν και στο σχολειο υπαρχουν μαθητες που θελουν να δωσουν πανελληνιες και δινουν ενα πραγματικο αγωνα με πολλη κουραση καιμεγαλο οικονομικο κοστος.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ