Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ....ΜΕΡΙΚΩΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ;

Δίκαια και απόλυτα κατανοητά τα προβλήματα του 1ου Γυμνασίου που σήμερα επισκέφτηκαν το δημαρχείο Κισάμου και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Σταθάκη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γλαμπεδάκη. Μάλιστα παρέδωσαν υπογεγραμμένο από το 15μελές υπόμνημα με τα 5 αιτήματα τους που είναι:
Καθηγητές Αγγλικών
Εργαστήριο πληροφορικής
Κυλικείο
Γυμναστήριο
και τουαλέτες
Πάντως αυτό που προκάλεσε έκπληξη στην δημοτική αρχή και κατατέθηκε στην διευθύντρια του σχολείου είναι οτι κατά την χθεσινή συνάντηση των δεκαπενταμελών στο γραφείο του δημάρχου υπήρχαν και 2 εξωσχολικοί οι οποίοι δήλωσαν μάλιστα οτι είναι μέλη της Νεολαίας του ΚΚΕ.


11 σχόλια:

Χριστίνα Κ. είπε...

Τα αιτήματα των παιδιών είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα,βασικά έπρεπε οι κτιριακές εγκατάσεις να ήταν ήδη έτοιμες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς!! Τα παιδιά έπραξαν σωστά και πήγαν στο Δημαρχείο σήμερα,μαζί με τη διευθύντρια τους !!!Δεν πιστεύω πως πρέπει να ασχοληθούμε με το αν εχθές υπήρχαν εξω απο το γυμνάσιο μέλη οποιαδήποτε νεολαίας,αλλά με τα προβλήματα των μαθητών,των παιδιών μας!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αγαπητή Χριστίνα το τα αιτήματα είναι δίκαια το ξέρουν όλοι ακόμα και οι υπεύθυνοι και υπόλογοι. Το να βρίσκονται κάποιες νεολαίες έξω από τα σχολεία και αυτό είναι επιτρεπτό όμως όταν μπαίνουν μέσα στο γραφείο του δημάρχου παριστάνοντας τους μαθητές είναι πονηρό και επικίνδυνο..

Χριστίνα Κ. είπε...

Να έγινε κάτι τέτοιο αγαπήτε Ιωάννη,σήμερα που ήταν μαζί με τη διευθύντρια φαίνεται απίθανο....όσο για εχθές στα παιδιά μίλησε ο δήμαρχος έξω από το δημαρχείο(στον προαύλιο χώρο)και όχι στο γραφείο του,το είδα η ίδια και φαντάζομαι και άλλοι που περνούσαν απο την περιοχή.Αν συνέβη αυτό που λες απο τους εξύπνάκηδες και δεν έπεσε στην αντίληψη μου και πολλών άλλων γονέων φαντάζομε,τότε ναι, είναι επικίδυνο και θέλει πολύ συζήτηση... με τα παιδιά μας ο καθένας!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Όχι όταν πήγαν τα παιδιά του 1ου μόνο ....και το ανέφερε ο δήμαρχος στην διευθύντρια..δεν είναι δικά μου λόγια.

teo.marak είπε...

Αν ειπε ο Δημαρχος, οτι εκει στο γραφειο ηταν εξοσχολικοι και παρισταναν του μαθητες, λέει ΧΟΝΤΡΑ ψεματα!! Οπως αυτα που μας ειπε απ'εξω απο το Δημαρχειο, προβαλοντας τη παιδεια στο Καστελι (οπως και παντου μαλλον πιστευει) οτι ειναι αρκετη για μας...

οπως ειπε πηγαινε κ αυτος στα ιδιο σχολεια, που ζηταει το 1ο γυμν και το λυκειο καλυτερο κτιριο, δεν υπαρχει λογος για τετοια αιτηματα...

Να περιμενουμε να πεσουν δλδ, κ μετα το συζητάμε!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Το αν έγινε στο γραφείο του ή απ έξω δεν αλλάζει και πολλά.... τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια όλοι περάσαμε και οι περισσότεροι κάναμε αυτά που σεις κάνετε απλά δεν χρειάζεστε και βοήθεια για τα αυτονόητα. Θεωρώ οτι στο σχολείο δεν χωράει πολιτικό κόμμα και όλοι αυτοί που κάνουν τους καλοθελητές τώρα το κάνουν για ψηφοθηρικούς λόγους...δεν είναι καλό να λέμε πολλά ο αγώνας σας είναι σεβαστός.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Σχόλια .... δεν είναι με ελληνικά γράμματα.... δυστυχώς δεν τ΄ανεβάζω.

Maria 1o Gymnasio είπε...

Εξω ήμασταν και όχι μέσα την δευτέρα:

Δείτε και στην φωτο ->
http://s22.postimg.org/6s9lpxfgf/kasteli.jpg

Και επίσης αφήστε μας να κρίνουμε μονοι μας ποιοι ειναι στο πλάι μας και ποιοι απέναντι μας εν τέλει... Ο κύριος Δήμαρχος, δεν μας έπεισε...όντως αυτό με τα κτήρια που είναι σε καλή κατάσταση και με τον αμίαντο που υπάρχει στα σχολεία, αλλα είναι κάτω απο το τσιμέντο κ δεν φαινεται ήταν πολύ χοντρό...

καλουμε όλους τους καστελιανους να μας στηρίξουν!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Διάβασε την ανάρτηση καλύτερα..."κατά την χθεσινή συνάντηση των δεκαπενταμελών" οπότε δεν κουβεντιάζουμε για την συνάντηση του 1ου Γυμνασίου αλλά και των δυο. Το ποιος θα κρίνει αγαπητή μου ποιος είναι πλάι σου ή όχι είναι δικαίωμα μας εμάς των γονιών...και όχι δικό σου!!! Έχετε δίκιο αλλά μην το χάνετε με τέτοιες εγωιστικές προφάσεις..

Χριστίνα Κ. είπε...

Εννοείται πως είμαστε με το μέρος των παιδιών ως γονείς ,για τα δίκαια αιτήματα τους!!Αυτό που πρέπει να καταλάβουν και οφείλουμε εμείς (ο καθένας στα παιδιά του)να τους δώσουμε να καταλάβουν,είναι πως το να δέχονται τέτοιου είδους ''συμπαράσταση''απο εξωσχολικούς, πρώτα προσβάλει αυτούς ως ανθρώπους και μαθητές και μετά εμας ως γονείς!Δηλαδή τι, τα παιδιά χρειάζονται βοηθούς απ΄εξω για να τους κατονομάσουν τα προβληματά του σχολείου τους ή εμείς ως γονείς δεν μπορούμε να τα βοηθήσουμε και να τους συμπαρασταθούμε????Και να μην ξεχνάτε όλοι πως μιλάμε για ανηλίκους.Δίπλα λοιπόν στα δικά μου τα παιδιά βρίσκομαι εγώ και είμαι υπεύθυνη για ότι τους συμβαίνει και όχι οι βαλτοί ''καλοθελητές''από όπου και αν προέρχονται!!

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να λυθούν τα προβλήματα σύντομα για όλα τα σχολεία!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Διάλογο με τον δήμαρχο εγώ μεταφέρω αυτά που ακούω... η άποψη μου όμως είναι οτι τα 15μελή αποφασίζουν και αλυσίδες και λουκέτα δεν χρειάζονται, όπως δεν χρειάζονται και οι μαθητές να υποκινούνται από φοιτητές. Είπαμε Μαρία χίλια δίκαια έχετε μην τα χάνετε με αποφάσεις άλλων.
Στο δεύτερο γυμνάσιο είχαμε διάρρηξη και λουκέτωμα του σχολείου ήταν άραγε απόφαση του 15μελούς; Το ίδιο έγινε και στο δικό σας σχολείο ήταν απόφαση του 15μελούς;