Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΤΟΚ-ΤΟΚ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Τελικά δεν μπορεί να μας πει ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά ποιοι γονείς του έδωσαν συγχαρητήρια που έκλεισε 2-3 σχολεία...φοβάται ότι θα παραβεί το νόμο περί προσωπικών δεδομένων... Εγώ όμως έψαξα και ρώτησα στις Καλάθενες και δεν βρήκα κανένα...έψαξα και στο Σηρικάρι, ούτε εκεί βρήκα κανένα, αντιθέτως άλλα μου είπαν....
Η συγχώνευση δυο σχολείων ισοδυναμεί με κλείσιμο και χάσιμο των οργανικών θέσεων κ. Προϊστάμενε αν δεν το ξέρετε .. με τα γνωστά αποτέλεσμα, απολύσεις καθηγητών δασκάλων, κλείσιμο σχολείων και υποβάθμισης των, αλλά το σπουδαιότερο οδηγεί και την κάθε περιοχή σε οικονομικό μαρασμό. Ποιος γονέας πλέον θέλει να κατοικεί κάπου που δεν υπάρχει σχολείο; Κανείς έτσι αναπόφευκτα δημιουργείται ξανά η αστυφιλία...σε μια περίοδο που η φτωχεια είναι στο αποκορύφωμα.
 «Celui qui ouvre une porte d'école, ferme une prison» είχε πει ο Βίκτωρ Ουγκώ....κ. Ποντικάκη αλλά εσείς εφαρμόζεται το αντίθετο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: