Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΔΩΝ

Το Κύδων της ΑΝΕΚ καθελκύστηκε για λογαριασμό της ph. Van Ommeren NV, με έδρα το Ρότερνταμ στις 28-3-1953 στα ναυπηγεία της Machinefabriek en Scheepswerf van P. Smit. Εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του ίδιου έτους και μετά από 15 χρόνια και 5 μήνες πουλήθηκε στην ΑΝΕΚ 23-8-1968! Αφού έγινε η απαραίτητη μετασκευή του στο Πέραμα σε ΕΓ/ΟΓ δρομολογήθηκε στην γραμμή Πειραιάς -Χανιά ως το πρώτο πλοίο της ΑΝΕΚ το 1970.
Το 1988 δρομολογήθηκε στην γραμμή Ηράκλειο- Θεσσαλονίκη και την επόμενη χρονιά (1989) πουλήθηκε στην εταιρία του Αντώνη Λελάκη με έδρα την Μάλτα και μετονομάσθηκε σε "Πόλη του Τάραντα" και έκανε το δρομολόγιο Τάραντα-Πάτρα. Την ίδια χρονιά 1989 ναυλώθηκε από την Λιβύη και εκτελούσε το δρομολόγιο Τρίπολη Βαλέτα. Το 1990 παροπλίστηκε και γύρισε στην Ελλάδα στην Χαλκίδα! Μετά από 8 χρόνια παραμονής στην Χαλκίδα διαλύθηκε στις 15-9-1998 στην Aliaga  της Τουρκίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: