Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΣΔΙΤ vs ΕΣΠΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2

........ ακόμα περιμένουμε να μάθουμε τον ιδιώτη που θα επενδύσει στην Κίσαμο και θα φτιάξει την περίφημη μαρίνα έξω από τον Ντάμιαλη, (κατά Ρογκαν). Παραμύθι φυσικά που μας κοίμισε κάμποσο καιρό, παρ΄όλο που είχαμε αντιδράσει τότε και μας είπαν ότι σκεφτόμαστε την πάρτη μας.   
Που είναι αλήθεια ο μεγάλος επενδυτής; Μάλιστα θυμάμαι για να δείξουν και πόσο σίγουροι ήταν για αυτά που μας έλεγαν είχαν αμολήσει και κάμποσα "σκυλιά" φαφούτικα να μας λένε ότι εντός ολίγου θα ξεκινήσουν τα έργα...
Και μην ξεχάσετε ότι για τον λόγο αυτό έγινε και ξεχωριστό Δ.Σ με καλεσμένους όλους αυτούς που δυστυχώς σαμποτάρουν την πόλη μας, ονόματα γνωστά αρκεί να ανατρέξετε στην διαύγεια. 
Οι μόνοι που διαφώνησαν και είχαν άλλη άποψη, ο Παναγιώτης και ο Κωστής που είπαν που θα έπρεπε να γίνει η μαρίνα, αλλά κόντεψαν να τους φάνε, καταλογίζοντας τους ασχετοσύνη....οι άσχετοι!!!
Τώρα όχι μόνο μαρίνα δεν θα δούμε αλλά όπως καλώς μας θύμισε και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Xανίων, σε πρόσφατο Δ.Σ, επενδυτές για την Kίσαμο δεν υπάρχουν.... και αντί να του ρίξουμε πιπέρι στην γλώσσα τον καλέσαμε για diner ....είμαστε για κλάματα ομαδικώς!! 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

cool giannh ...
esena den sou xreiazete marina ..8es parking gia to kalami sou ..euxaristw ..!!!xaxa

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε ..μιας και δεν μπορώ να σε καταλάβω σου δίνω μια σελίδα να μεταφράζεις τα υποτιθέμενα ελληνικά σου σε γνήσια
http://services.innoetics.com/greeklish/

Ανώνυμος είπε...

γραφω αγαπητε κυρ Γιαννη οπως ακριβως γραφεις και εσυ ακαταλαβιστικα ..το μονο που δεν ξερω να γραφω ειναι ψεματα ,ασυναρτησιες και υποθεσεις ..πιστευω οτι τωρα θα με καταλαβεις. ευχαριστω !!

Unknown είπε...

Ο Κωστής από τότε είχε πει ότι και μετά από εκατό χρόνια η...κολυμπα που ονομάζουν μαρίνα δεν πρόκειται να γίνει.
Οι διαχρονικές ευθύνες υπάρχουν.
Είκοσι πέντε χρόνια λένε ότι θα κάνουν μαρίνα.
Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά να ακολουθήσουν την πρόταση του Κωστή.
1) Μελέτη διάβρωσης των ακτών του κόλπου Κισσάμου. Η μελέτη αυτή θα δείξει και τις πιθανές κατάλληλες θέσεις για μαρίνα.
2) Πρόταση και μελέτη μαρίνας Εθνικής εμβέλειας και όχι πρόταση για την κολύμπα...
3) Σύνδεση της πόλης της Κισσάμου με την λειτουργία της μαρίνας. Πιστεύω ότι αυτή η πρόταση θα βρει και Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και χρηματοδότηση από ιδιώτες.

Unknown είπε...

Όσο για τον ανώνυμο που πάνω σε ένα τοσο σοβαρό θέμα , βρήκε να παίζει πίσω από την ανωνυμία του,λέω έλεος λιγη σοβαρότητα δεν βλάπτει .

Ανώνυμος είπε...

ποιος σας ειπε κυρια μου οτι δεν υπαρχει σοβαροτητα στο ατομο μου ..με ξερετε ?
οσο αφορα για της κολυμπες ειναι απαραιτητες για αυτους που δεν ξερουν κολυμπι..ευχαριστω !!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Tα ακαταλαβίστικα τα ξέρεις καλύτερα από μένα .. γιατί απλά εσύ και οι όμοιοι σου τα σερβίρεται...Όσο για το ψέμα απόδειξε το...σε προκαλώ!
Πάντως σε ταρακούνησα αν και ακόμα θέλω λίγο για να σε ξεσκεπάσω....και να μην κρύβεσαι στην ανωνυμία....

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ευχαριστώ πάντως δεν άκουσα που βρήκα και πως θα γράφεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ειμαι ΕΛΛΗΝΑΡΑ...εγω χαιρομαι που καταφερα εστω και λιγο να σε θυμωσω γιατι 8ελω να σε κανω ποιο αντικειμενικο και ποιο προσιτο στον κοσμο ..η οποια κακια ,εμπαθια ,παρανια ,εσωστρεφεια κτλ δεν αρμοζουν σε εναν ανθρωπο που ζει σε μια μικρη ,ταλαιπωρημενη ,κακοποιημενη και πολυπαθη κομωπολη. το να γραφουμε και να λεμε διαφορα τα οποια της περισσοτερες φορες ειναι αβασημα γιατι δυστηχως για εσενα δεν εχεις το χρονο ή την ορεξη να ακούσεις και της αλλές εκδοχές των θεμάτων γινεσαι εριστικος...καλο ειναι να λέμε τα λάθη αλλα οχι μόνο αύτα ...πιστεύω οτι ειναι άδικο για την περιοχή μας ,τους ανθρωπους της και τα παιδια της. Και κατι αλλο εγω δεν εχω μαθει να κρυβομαι γιατι δνε ειμαι εγκληματιας ουτε φυγοδικος απλα ειδα απλα μονο ενα ατομο υπογραφει και ενα δυο ειναι ανωνυμοι γιαυτο λοιπον επελεξα να ειμαι με αυτους..και κατι ακομα εμεις νταμωνουμε συχνα ετσι δε χρειαζετε να κουραστεις να ψαχνεις ετσι και αλλιως δεν προκειται να συνεχισω ..οταν δω αυτο που περιμενω απο εσενα τοτε ισως τα ξανα πουμε!!να εισαι καλα και να μην παρασυρεσαι.ευχαριστω..!!

Ανώνυμος είπε...

Ακούς Γιάννη να συμμορφωθείς σε παρακαλώ..σταμάτα να γίνεσαι κακός,εμπαθής,εσωστρεφής,και παρανοϊκός με αυτά που γράφεις.Τι δεν καταλαβαίνεις.....δεν αρέσουν αυτά που γράφεις στον κύριο ανώνυμο......πάρτο αλλιώς...και μην παρασύρεσαι σε παρακαλώ....

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Συνεχίζεις να παίζεις με την ανωνυμία... τα αβάσιμα όμως αγαπητέ έχουν όλα υπογραφή..αν έχεις την δύναμη εμπρός κάνε μου μια μήνυση για να γελάσουμε...θα μάθουμε και ποιος είσαι αλλά τουλάχιστον θα με βγάλεις ψεύτη κακό,εμπαθή,εσωστρεφή, παρανοϊκό... για δοκίμασε με.
Αν ήθελα να γλύφω θα το έβγαζα αλλιώς το μπλοκ ...αλλά ο τίτλος του είναι καθρέπτη σε κάθε ένα που βρίζει καλυπτόμενος πίσω απο την ανωνυμία..που φυσικά εγώ του παρέχω!!!!!!
Σαδεντρεπεσαι λοιπόν!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Επειδή νομίζω ότι δεν έχεις ούτε την στοιχειώδη ευγένεια, μάθε ότι σε μένα απευθύνεσαι μέσα από τα σχόλια σου, και όπως βλέπεις ΕΓΩ ότι γράφω το υπογράφω... Οπότε με το συμπάθιο μαλακίες λες..για την ανωνυμία!!Έχεις την δύναμη να βγάλεις την μάσκα να δούμε ποιος είσαι και ποια η προσφορά σου σε αυτόν τον τόπο; Αμφιβάλλω!! Πάλι θα λουφάξεις;

Ανώνυμος είπε...


και τι ΕΛΛΗΝΑΡΑ.......με τατουάζ ή χωρίς?

Ανώνυμος είπε...

και με περικεφαλαία .......και ασπιδα